Samsun'da kiralar el yakıyor!
Paylaş

Samsun'da kiralar el yakıyor!

Ekleme: 30.07.2019 15:39

Bafra'da 'kiralık daire' fiyatları el yakıyor. Sobalı evler 500 liradan başlarken, yeni imara açılmış mahallelerde ise sıfır dairelerin kiraları 800 lira ile bin 200 lira arasında değişiyor.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde son dönemde artış gösteren ev kiraları vatandaşları kara kara düşündürüyor. Kente çeşitli nedenlerden dolayı yerleşmeyi düşünen ya da evini değiştirmek isteyen vatandaşlar, hem kiralık ev bulamamaktan şikayetçi, hem de yüksek kira fiyatlarından.

KİRALAR BİN 200 LİRA

Bafra'da şu anda sıfır dairelerde kira fiyatları ortalama 800 liradan başlayıp, bin 200 liraya kadar yükseliyor. Eski binalarda ise kiralar 500 ile 700 lira arasında değişiyor. 100 ila 200 lira arasında bina aidatları da eklendiğinde kiracılar ile ev sahipleri ya da emlakçılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

EV SAHİBİ SATMAK İSTİYOR

Emlakçılar, kentte yeni yapılan binalarda daha çok satılık evlerin olduğunu, kiralık evin az olmasından dolayı kira fiyatlarının yükseldiğini belirtirken, vatandaşların da eski binalara rağbet göstermediğini kaydetti.

Yeni binalarda 'kira+aidat' toplamı ortalama bin 300 lira arasında seyir ettiğini belirten emlakçılar, "Yakıt, elektrik, su gibi faturaları eklediğiniz de bu rakam büyüyor. Malum bu ekonomik krizde de herkes yeni daireleri kiralayamıyor. Ev sahipleri de kiralamaktan çok satmaktan yana" dedi. Emlakçılar, eski evlerin de 'bina yaşı, kullanım alanı, ısınma problemi ve tamirat' gibi nedenlerden dolayı vatandaşlar tarafından tercih edilmediğini sözlerine ekledi. 

N. Alper CABBAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.