Samsun'da Korona Hastasına Yetersiz Yemek
Paylaş

Samsun'da Korona Hastasına Yetersiz Yemek

Ekleme: 31.07.2020 15:42 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'da kamu hastanelerinde yatan ve 'dengeli beslenin' tavsiyesi yapılan koronalı hastalara yetersiz yemek verildiği öne sürüldü. Yemek ihalesini alan firmaların bu şekilde bir yol izlediği belirtilirken, konu Sağlık Bakanlığı'nda

Türkiye, korona virüs ile amansız bir mücadele veriyor. Virüs nedeniyle 5 bin 659 kişi hayatını kaybederken, yeni vaka sayısı 900'ün altına düşmüyor. Samsun, virüs vakaları ile Karadeniz bölgesinde başı çekiyor. Virüs nedeniyle Mart ayı başından itibaren Samsun'da ölenlerin sayısının 60'ı geçtiği ifade edilirken, kamu hastanelerinde tedavi gören koronalı hastalar ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. 

KONU BAKANLIĞA ŞİKAYET EDİLDİ 

'Dengeli beslenin' tavsiyesi yapılan koronalı hastalara, kamu hastanelerinde yetersiz yemek verildiği öne sürüldü. Hastalara, sabah kahvaltısı için 3 zeytin, küçük tereyağ ve reçel gibi yetersiz kahvaltı verildiği belirtilirken, yemek ihalesini alan firmaların bu yönde bir politika izlediği ileri sürüldü. 

HASTA YAKINLARI YİYECEK VEREMİYOR

Bulaş riski nedeniyle yakınları ile görüştürülmediği için kendilerine de yemek ulaştıramayan hasta yakınları, konuyu Sağlık Bakanlığı'na bildirdi. Sağlık Bakanlığı'na bu yönde çokca şikayet ulaştırıldığı öğrenildi. Bakanlığın söz konusu şikayetler sonrası, inceleme başlattığı öğrenildi. 


resimaltı: Bakan Koca 

Samsun'da kamu hastanelerinde tedavi gören koronalı hastalara yetersiz yemek verilmesi, hasta yakınları tarafından Sağlık Bakanlığı'na şikayet edildi. Çokca şikayetin olduğu belirtiliyor. Zekeriya FIRAT

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.