Samsun'da Kum Olan Sahili Kazdılar Betonlaştırıyorlar!
Paylaş

Samsun'da Kum Olan Sahili Kazdılar Betonlaştırıyorlar!

Ekleme: 22.08.2021 15:21 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'un Atakum ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde vatandaşların kullandığı eşsiz sahil, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince taş dolgu yapılmaya çalışılınca vatandaş ayağa kalktı. Tepki üzerine çalışma durduruldu.

Samsun'un Ondokuz Mayıs ilçesine inşa edilen Balıkçı Barınağı'nın yol açtığı kıyı erozyonu Atakum'a doğru ilerlerken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri Güzelyalı Mahallesi'nde tepki çeken bir çalışmaya imza attı.

Sabah saatlerinde Güzelyalı Mahallesi'ne giden Büyükşehir Belediyesi'ne ait kepçe ve kamyonlar,  güzelim kumsalı yerinden sökmek için çalışma başlattı. Kıyı alanında kepçe ile kazı yapan ekipler, daha sonra belirli ölçülerdeki taşları tahkimat yapmaya başladı. Çalışmayı gören vatandaşlar hemen kepçenin önüne geçerek tepkilerini dile getirdi. 

VATANDAŞLARDAN TEPKİ 

7'den 77'ye yaş grubuna sahip vatandaşlar, güzelim sahile yapılan taş dolgu tahkimatına isyan etti. Vatandaşlar, "Güzelim kumsal olan sahili betonlaştırıyor Büyükşehir Belediyesi. Sahilde vatandaşların denize girmemesi için herşeyi yapıyorlar. Her tarafta betonlaşmaya devam ediyoruz. Güzelim sahil elimizden alınıyor. Buna herkes sessiz kalıyor. Buna vatandaşlarımız sessiz kalmadı ve iş makinelerinin önünde duruyor. Güzelim sahilimizi yok ettirmeyeceğiz. Sorumlu herkesi göreve çağırıyoruz "açıklamasını yaptı. 

VATANDAŞLAR KARARLI 

Açıklamanın ardından olay yerine polis ekipleri geldi. Vatandaşların tepkisinin ardından çalışmanın durduğu öğrenilirken, vatandaşlar güzelim sahilde bu şekilde bir betonlaşmaya asla izin vermeyeceklerinin mesajını vererek dağıldı. 

Kıyı alanında kepçe ile kazı yapan ekipler, daha sonra belirli ölçülerdeki taşları tahkimat yapmaya başladı. 

Çalışmayı gören vatandaşlar hemen kepçenin önüne geçerek tepkilerini dile getirdi. Çalışma tepki üzerine durduruldu. 

Haber: Zekeriya FIRAT

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.