İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından kamu düzeninin sağlanması ve yasa dışı silahlanmanın önüne geçilmesi amacıyla yürütülen operasyonel çalışmalar kapsamında, bir şüphelinin üzerinde ve eşyalarında yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız ateşli silah ile askeri ve lojistik mühimmat ele geçirildi.
Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 1 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek ile çok sayıda mühimmat ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçede yürütülen çalışmalar kapsamında T.A. isimli şahsın üzerinde ve eşyalarında arama yapıldı.
ÇOK SAYIDA SUÇ UNSURU ELE GEÇİRİLDİ
Emniyet güçlerinin şüphelinin üzerinde ve kişisel eşyalarında gerçekleştirdiği detaylı arama neticesinde el konulan silah, şarjör, kartuş ve diğer materyallerin tam listesi şu şekilde paylaşıldı:
Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet fişek, 2 adet ruhsatsız tüfek, 15 adet tüfek şarjörü, 182 adet tüfek kartuşu, 11 adet tabanca şarjörü, 234 adet 9x19 milimetre çapında fişek, 9 adet amaç dışı bıçak, 1 adet demir kelepçe, çok sayıda plastik kelepçe, 1 adet biber gazı spreyi, 3 adet balta ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Olayla ilgili T.A. hakkında 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet ve ilgili suçlardan adli işlem başlatıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı