Samsun’un Atakum ilçesinde, iki grup arasında çıkan alacak verecek tartışması kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 3 kişi silahla yaralanırken, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucu yakalanan 8 şüpheliden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ATAKENT MAHALLESİ’NDE KANLI HESAPLAŞMA
Olay, Atakum ilçesi Atakent Mahallesi’nde bulunan bir inşaat firmasına ait iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iki grup arasında uzun süredir devam eden bir alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kısa süre içerisinde büyüyerek silahlı bir kavgaya dönüştü.
Çıkan kavgada, iş yerinin önünde bulunan Y.E.K. (20), E.E.Ç. (21) ve A.K. (22) silahla yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralıların, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildikleri öğrenildi.
RUHSATSIZ SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ, 8 ZANLI YAKALANDI
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Atakum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yürütülen titiz çalışmada, kavgaya karıştığı tespit edilen toplam 8 şüpheli yakalandı. Yakalanan isimler arasında yaralı olan Y.E.K, E.E.Ç ve A.K’nin yanı sıra N.C.A. (22), R.A. (17), E.Ö. (21), E.A.T. (21) ve F.K. (16) bulunuyordu.
Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, kavgada kullanıldığı düşünülen 2 adet ruhsatsız tabanca ve bir adet pompalı tüfek ele geçirildi.
5 ŞÜPHELİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Y.E.K, E.E.Ç, E.Ö, E.A.T. ve F.K çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geriye kalan diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Yargı sürecinin devam ettiği belirtildi.
Anadolu Ajansı