SAMSUN HABER | SASKİ, Samsun’un Atakum, Alaçam, Canik, Bafra ve Salıpazarı ilçelerinde ana şebeke arızaları ile depo bakım çalışmaları nedeniyle su kesintileri yaşanacağını açıkladı. Bazı mahallelerde kesintinin 23.59’a kadar sürmesi bekleniyor.
Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün son dakika verilerine göre, kent genelinde meydana gelen ana şebeke arızaları ile planlanan depo bakım, temizlik ve tamirat çalışmaları nedeniyle birçok mahalleye geçici olarak su verilemeyecek. 26 Temmuz 2026 Pazar günü uygulanacak kesintilerden toplam 33 mahalle etkilenecek. SASKİ ekiplerinin arıza ve bakım noktalarındaki çalışmaları sürüyor.
ATAKUM’DA SU KESİNTİSİ
Atakum ilçesinde meydana gelen ana şebeke arızası nedeniyle Büyükoyumca Mahallesi’nde su kesintisi uygulanacak. Kesintinin 13.00 ile 16.00 saatleri arasında sürmesi bekleniyor. Bölgede arızanın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.
ALAÇAM’DA 9 MAHALLE ETKİLENECEK
Alaçam ilçesinde gerçekleştirilecek depo bakım, temizlik ve tamirat çalışmaları nedeniyle 9 mahallede su kesintisi yaşanacak. Kesintiden Soğukçam, Yukarıelma, Tefekli, Taşkelik, Yenice, Karlı, Sarılık, Sancar ve Akbulut mahalleleri etkilenecek. Saat 11.00’de başlayan kesintinin 23.59’a kadar sürmesi planlanıyor.
CANİK’TE ANA ŞEBEKE ARIZASI
Canik ilçesindeki ana şebeke arızası nedeniyle Hasköy Mahallesi’ne geçici olarak su verilemeyecek. Kesintinin 11.00 ile 14.00 saatleri arasında uygulanacağı bildirildi.
BAFRA’DA İKİ AYRI SU KESİNTİSİ
Bafra ilçesinde depo bakım çalışması ve ana şebeke arızası nedeniyle iki ayrı su kesintisi yaşanacak. Depo bakım, temizlik ve tamirat çalışmaları kapsamında Altınay, Göltepe, Hüseyinbeyli, Şirinköy, Kelikler ve Küçükkavakpınar mahallelerinde saat 10.50 ile 23.59 arasında su kesintisi uygulanacak.
Ana şebeke arızası nedeniyle ise İshaklı, İsmetpaşa ve Mevlana mahallelerine saat 10.00 ile 15.00 arasında su verilemeyecek.
SALIPAZARI’NDA KESİNTİ 20.00’YE KADAR SÜRECEK
Salıpazarı ilçesinde gerçekleştirilen depo bakım, temizlik ve tamirat çalışmaları nedeniyle 9 mahallede su kesintisi yaşanacak. Kesintiden Avut, Bereket, Alan, Biçme, Düzköy, Fatsalılar, Mumlu, Orta ve Yavaşbey mahalleleri etkilenecek. Saat 10.00’da başlayan kesintinin 20.00’ye kadar sürmesi bekleniyor. SASKİ ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: Haber Merkezi