Samsun'da Tarihi Bina Adeta Dökülüyor
Paylaş

Samsun'da Tarihi Bina Adeta Dökülüyor

Ekleme: 22.07.2019 18:37

Samsun Valiliği himayesi altında Çocukevleri Koordinasyon Merkezi olarak hizmet verilen tarihi bina, çürümeye terk edildi. Tarihi binanın restorasyonu için ödenek istendiği ancak talebe olumsuz yanıt verildiği öne sürüldü.

İlkadım merkezde yer alan Samsun Valiliği Çocukevleri Koordinasyon Merkezi binasının restorasyonu için,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ödenek bekleniyor. Tarihi binanın restorasyonu için ödenek talep edildiği, ancak yıllardır gönderilmediği öne sürüldü. 

ÖDENEK ÇIKMADI

Samsun'un en eski yapılarından biri olan ve çok fazla tahribata uğradığı dış cephesinden dahi anlaşılan bina, ucubeye döndü. Şehrin tam ortasında çürümeye terk edilen tarihi binayla ilgili, yereldeki tüm işlemler eksiksiz olarak tamamlanarak, ödenek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurulmasına rağmen, gerekli olan bütçe Samsun'a gönderilmedi. Tarihi bina her geçen gün daha da çürüyerek, tadilat maliyeti biraz daha artıyor. 

samsunhaberajansı.net

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.