Samsun'da tarım ve hayvancılık yatırımları masaya yatırıldı
Samsun'un Çarşamba ilçesinde Ticaret Borsası yönetimi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) heyeti bir araya geldi. Görüşmede tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerine yönelik hibe destekleri, yeni yatırımlar ve kırsal kalkınma projeleri ele alındı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey ve beraberindeki heyet, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yılmaz ile yeni meclis üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede ilçenin tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerindeki yatırım potansiyeli değerlendirildi. TKDK tarafından sağlanan hibe ve teşviklerden üreticilerin daha etkin yararlanmasına yönelik çalışmalar üzerinde duruldu.
TARIM VE HAYVANCILIK YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ
TKDK Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey, İletişim Uzmanı Gülay Kural ve Yerinde Kontrol Uzmanı Mustafa Yüce, Çarşamba Ticaret Borsası yönetimiyle bir araya geldi. Toplantıda ilçede hayata geçirilebilecek tarım, hayvancılık ve gıda yatırımları ile kırsal kalkınmaya yönelik destek ve teşvik programları ele alındı. Bölgedeki üreticilerin ve yatırımcıların mevcut desteklerden daha fazla yararlanabilmesi için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
GIDA İŞLEME VE PAKETLEME TESİSLERİ GÜNDEMDE
Görüşmenin önemli başlıklarından biri de gıda işleme ve paketleme tesislerine yönelik yatırımlar oldu. Tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması, yeni projelerin geliştirilmesi ve TKDK hibe programlarının bölgedeki üreticilere duyurulması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Çarşamba'nın üretim ve yatırım kapasitesinin geliştirilmesi ile yerel ekonomiye katkı sağlayacak projelerde kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi üzerinde duruldu.
BAŞKAN YILMAZ'DAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yılmaz, ziyaretlerinden dolayı TKDK Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Yılmaz, bölgedeki tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin gelişmesine, üreticilerin ve yatırımcıların desteklenmesine ve Çarşamba ekonomisinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade etti. Ziyarete ÇTB Meclis Başkanı Murat Yaralı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bekir Atsan, Yönetim Kurulu Üyesi Selim Sağlam, Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gün ve Genel Sekreter Sercan Yaşar da katıldı. Görüşme, karşılıklı iyi dileklerin ardından sona erdi.
İlgili Haberler
Yorumlar (0)
Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.








