Samsun'da YKS'de son dakika dramı: Kimi saniyelerle yarıştı, kimi kapıda kaldı
Paylaş

Samsun'da YKS'de son dakika dramı: Kimi saniyelerle yarıştı, kimi kapıda kaldı

Ekleme: 20.06.2026 10:32 Güncelleme: 20.06.2026 11:17

Samsun'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu öncesinde sınav merkezlerinde büyük heyecan ve koşturmaca yaşandı.

Samsun’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu öncesinde adaylar sınav merkezlerine akın etti. Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte bazı öğrenciler son dakikalarda koşarak salonlara yetişirken, bazı adaylar ise kapıların kapanmasının ardından sınava giremedi.

OMÜ'DE İKİ ÖĞRENCİ KAPIDA KALDI

YKS birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesinde Samsun'da sınav merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Bazı öğrenciler sınav binasına son dakikalarda koşarak yetişmeye çalışırken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi B Blok'ta sınava geç kalan 2 kız öğrenci kapıların kapanmasının ardından içeri alınmadı.

[MEDYA-EMBED]

AİLELERİN OKUL BAHÇESİNDE HEYECANLI BEKLEYİŞİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler ve aileleri yoğunluk oluşturdu. Görevlilerin yönlendirmeleri eşliğinde adaylar sınav salonlarına alınırken, sınav saatinin yaklaşmasıyla heyecan da arttı. Bazı adaylar son 1 dakika kala koşarak sınav binasına giriş yapmayı başarırken, 2 kız öğrenci ise geç kaldıkları için sınava giremedi. Görevliler tarafından bilgilendirilen öğrenciler, sınav kuralları gereği içeri alınmadı.

Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de okul bahçeleri ve çevresinde heyecanla bekledi. Polis ve görevliler tarafından sınav merkezleri çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alındı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri de öğrenci ve ailelere su ikram etti.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.