Samsunlu Esnaftan Ucuzluk Çadırı İstemiyoruz Protestosu

Samsunlu Esnaftan Ucuzluk Çadırı İstemiyoruz Protestosu

Hazır

Giriş: 29.01.2026 15:37 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsunlu esnaf ve oda başkanları, şehir dışından gelen firmaların kurduğu 'ucuzluk çadırlarına' tepki gösterdi. Yerel esnaf, Trabzon ve Ordu örneklerini hatırlatarak yasak talep etti.

Samsun’da yerel esnaf, şehir dışından gelen firmalar tarafından "ucuzluk çadırı" veya "fuar" adı altında kurulan satış noktalarına karşı tek vücut oldu. Yabancılar Çarşısı önünde bir araya gelen meslek odası başkanları ve çok sayıda esnaf, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan yerel esnafın tam yanı başında kurulan bu çadırların haksız rekabete yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

DİĞER İLLER ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Samsun Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın, yaptığı açıklamada esnafın üzerindeki psikolojik ve ekonomik baskıya dikkat çekti. Sayın, "Kirasını, vergisini ve işçisinin sigortasını ödeyen esnafımızın yükünün üzerine bir de bu çadırların kurulması doğru değildir. Trabzon ve Ordu gibi komşu illerde bu tür çadırlara izin verilmediğini biliyoruz. Biz de şehrimizin büyüklerinden aynı hassasiyeti bekliyoruz. Eğer izin verilecekse de bu alanlar şehir merkezinin uzağında belirlenmelidir" dedi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Esnafın sesini duyurmak için toplanan kalabalıkta konuşan Samsun Züccaciye, Bijuteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Ramazan Yazıcı, kendi sektörlerindeki ürünlerin çadır adı altında denetimsiz satılmasına tepki göstererek mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi. Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Muhammed Yazıcı ise Kocaeli ve Ordu örneklerini hatırlatarak, "Kocaeli’de bu tür fuarlar tamamen kaldırıldı. Samsun’da da bu haksızlığın sona ermesi için hep beraber mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap