Getir'in iş, çalışan ve hizmet arayanları buluşturmak için hayata geçirdiği Getirİş, sadece bir yıl içerisinde 2,2 milyon kullanıcıya ve 500 binden fazla ilana ulaştı. "Yakındaki İş, Getirİş" sloganıyla hizmet veren platform, kullanıcılarına sunduğu konum bazlı canlı harita teknolojisi ile kullanımı kolay, hızlı ve etkili çözümler sunuyor.
Getirİş Direktörü İrem Namlısoy, "İlk yılımızda platformumuzda ilan yayınlayan her iki işverenden biri, aradığı çalışanı Getirİş'ten buldu. Bunun yanı sıra, platform üzerinden iş bulan kullanıcıların yüzde 95'i de evlerine yakın yerlerde işe girdiler. Son bir yıl içerisinde gelen başvuruların yüzde 15'i özel ders vermek ya da almak, çevirmenlik yapmak, hobilerini geliştirmek veya yaptığı el işlerini kazanca dönüştürmek isteyenlerden oluşuyor" dedi.
EN ÇOK HANGİ İLANLAR VERİLDİ
Platform hakkında şu bilgiler verildi: "Hizmete başladığı ilk yılında 2,6 milyon başvurunun yapıldığı platform, temizlik görevlisinden muhasebe uzmanına, çağrı merkezi çalışanından boya ustasına, elektrikçiden yazılımcıya kadar çok geniş bir yelpazede iş, çalışan ve hizmet arayanların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Platformun birinci yılında sırasıyla en çok yeme/içme, kurye/şöför, mağazacılık, satış/pazarlama ve ev işleri ilanları verilirken, iş arayanlar ise kurye/şöför, satış/pazarlama, yeme/içme, eğitim ve ofis işleri kategorilerindeki pozisyonlara başvurdu.
Son bir senede platformda açılan ilanlar arasında en çok başvuru alan ilan İzmir'den verilen mağaza elemanı ilanı oldu. İlan başına başvuru sayısının en çok olduğu şehirler ise Samsun, Eskişehir ve Adana olarak sıralandı.

Getirİş Direktörü İrem Namlısoy
Noyan Alper Cabbar