SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsunlu Özel Sporcuların Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Samsunlu Özel Sporcuların Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Hazır

Giriş: 03.08.2025 17:56 Güncelleme: 31.05.2026 01:53
Down Sendromlu Masa Tenisi Milli Takımı'nın Samsunlu sporcuları Salihcan Öztankal ve Mehmet Yasin Bayraktar, Bulgaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'ndan madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Samsun'un yetiştirdiği Down Sendromlu Masa Tenisi Milli Takımı sporcuları Salihcan Öztankal ve Mehmet Yasin Bayraktar, önemli bir hedef için ter döküyor. Antrenörleri Kemal Yaşkafa yönetiminde sıkı bir antrenman programı uygulayan milli sporcular, gelecek yıl Bulgaristan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda Türk bayrağını dalgalandırmayı amaçlıyor.

MİLLİ MASA TENİSÇİLERİN DÜNYA ŞAMPİYONASI HEDEFİ: MADALYA

Down Sendromlu Masa Tenisi Milli Takımı'nın başarılı sporcuları Salihcan Öztankal ve Mehmet Yasin Bayraktar, gelecek yıl Bulgaristan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor. Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan genç sporcular, antrenörleri Kemal Yaşkafa'nın nezaretinde haftanın 6 günü disiplinli bir şekilde antrenman yapıyor.

Samsun'da masa tenisiyle tanışan 24 yaşındaki Salihcan Öztankal, 14 yaşında başladığı sporda bugüne kadar 1 altın, 9 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı. 23 yaşındaki Mehmet Yasin Bayraktar ise 12 yıl önce başladığı masa tenisi kariyerinde 4 gümüş ve 2 bronz madalyanın sahibi oldu. İki sporcu da Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerine çekti.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ İKİ SPORCUSU SAMSUN'DA

Milli Takım Antrenörü Kemal Yaşkafa, sporcularının Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun en başarılı isimleri arasında yer aldığını belirtti. Salihcan ve Mehmet Yasin'in son Türkiye şampiyonasında birincilik ve ikincilik elde ettiğini söyleyen Yaşkafa, "Türkiye'nin en iyi 2 sporcusu çok şükür Samsun'da. Bu sayede Bulgaristan'a, Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandılar" dedi.

EN BÜYÜK HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Milli sporcuların en büyük hedefinin Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak olduğunu vurgulayan Yaşkafa, "Alabileceğimiz bütün madalyalara talibiz" ifadelerini kullandı. Önlerinde yaklaşık bir yıllık bir süreç olduğunu söyleyen antrenör, bu süreçte ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti. Dünya Şampiyonası'ndan sonraki hedeflerinin ise 2028'deki Trisome Oyunları olduğunu, bu oyunların Down sendromlu sporcular için olimpiyat niteliği taşıdığını da sözlerine ekledi.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap