Samsunlu Ressam, 69 Yaşında Diploma Hayaline Kavuştu
Paylaş

Samsunlu Ressam, 69 Yaşında Diploma Hayaline Kavuştu

Ekleme: 31.10.2024 13:02 Güncelleme: 03.06.2026 16:53

Samsun'da 50 yıllık ressam Abdullah Özduman, 69 yaşında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim İş Öğretmenini tamamlayarak diploma hayalini gerçekleştirdi.

Samsun'da 50 yıldır ressamlık yapan 71 yaşındaki Abdullah Özduman, yıllardır hayalini kurduğu üniversite diplomasına 69 yaşında kavuştu.

İlkadım ilçesinde kendi resim atölyesinde çalışmalarını sürdüren Özduman, 2 yıl önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim İş Öğretmenliği lisans programını bitirerek, yıl içinde İngiltere'de kalan üniversite eğitimini tamamladı.

SANAT HAYATI VE ESERLERİ

Özduman, sanat hayatının günlük sürecinde şunları söyledi: “Tam olarak 1974'ten beri çizim yapıyorum. Resimlere aşığım ve gece gündüz çalışıyorum. 69 yaşında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim İş Öğretmenliğini bölümünden mezun oldum” dedi. Üretilen eserlerle Türkiye'nin çeşitli kaynaklardan ve Almanya gibi farklı çeşitlilikte ilgi gören ressam, “Resimlerimi Türkiye'deki farklı şehirlerden, Almanya'dan ve yurt dışından da çalışmaya geliyorlar” diye konuştu.

SANATINDAKİ TARZI: KARIŞIK TEKNİK

Resimlerinde genellikle karışık teknik çalıştırmayı çalıştıran Özduman, “Ben resimlerimde genellikle karışık teknik kullanırım. Yağlı boya üzerine çalışıyorum. Eskiden beri karakalem yaptıran müşterilerim de var. Hocam İstanbul ressamı Ali Kartal'dır. Türkiye'de ressamların ressamı diye geçer. Atatürk resimlerim, portre resimlerim çok beğeniliyor. Karakalem, portre, yağlı boya ayrı şeylerdir. Yani yağlı boyada portre, resmin doruk noktasıdır. Portre kolay değildir” ifadesini kullandı.

“69 YAŞINDA KEP ATTIM”

Ressamlık diplomasını almanın içindeki bir ukdeyi tamamladığını dile getiren Özduman, “Okul bitirme ukde okudu. Resim bölümü için af çıktı ve ben de ondan faydalanarak kullanılır. Tam 4 yıl başarılı bir şekilde okudu. 69 yaşındaki Ben attı. Bu durum sıradan bir ilgi çekti ve azmin zaferi diye gazetelere çıktı. Tasarım ve Resim Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Sonra bu şekilde devam ettik. Şu an bulunduğum yerde çok şükür işlerim iyi. Özel olarak resim kursu da verir” dedi.

 

Demirören Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.