20 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olayda, Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürüten askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları bombanın patlaması sonucu aralarında Samsunlu olan Jandarma Komando Er Emre Kaan Arlı'nın (22) bulunduğu 8 askerimiz şehit düştü. Samsun Kavaklı olan Şehit Arlı, ailesinin talebi üzerine Kocaeli'de 21 Ağustos 2015'te toprağa verildi.

YILLARDIR BEKLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Yılmaz döneminde, Şehit Komando Er Emre Kaan Arlı'nın adının verileceği bir kültür hizmetleri merkezi projelendirerek, 5 yıl önce çalışmalarına başlandı. Şehidin köyü olan Kavak ilçesi Atayurt Mahallesi'nde bir binanın yapımına başlandı. Aradan geçen yıllara rağmen şehidin isminin verildiği merkez bir türlü hizmete açılamadı. Tamamlanamayan kültür merkezine ise ilçe merkezinden yönlendiren 13 tabelanın olduğu belirtildi.

5 YIL ÖNCE
EŞYALARI VERDİK
Şehidin defnedildiği Kocaeli'nde ise adının verildiği çeşmeler ve kültür merkezleri hizmete açıldı. Şehidin adı, Türkiye'de yapılan birçok tesise de verildi. Şehidin babası Şaban Arlı, yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirdi.
KAVAK BELEDİYESİ'NE DEVREDİLDİ
Şehit babası Şaban Arlı, "Bu 5 yıl içinde Samsun'un Kavak ilçesi Atayurt mahallesinde oğlumun ismini taşıyan merkez ne yazık ki bitirilemedi. Bu Kültür Merkezinin yapımı Samsun Büyükşehir Belediyesindeydi ancak Şubat ayında burası Kavak Belediyesi'ne devredildi. Maddi olanaksızlar nedeniyle yapılamadığı söyleniyor. Bu 5 yıl içinde bitirilemeyecek bir hizmet değil bu. Biz aile olarak söz konusu merkezde sergilenmesi için şehit oğlumuzun eşyalarını da Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığına 3 yıl önce verdik. Bu merkezin biran önce şehit babası ve ailesi olarak bitirilmesini ve hizmete açılmasını istiyoruz" dedi.
21 ARALIK HHALK
Haber: Zekeriya FIRAT
