Türkiye, 6 Şubat 2023'te 'asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, depreminin 2. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çiğdem Karaaslan, "53 binden fazla canımızı yitirdiğimiz depremlerin izlerini silmek için 85 milyon tek yürek olarak asrın felaketi karşısında asrın birlikteliğini sergiledik. Allah ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmasın" dedi.

Burhan Mucur ise, "6 Şubat'taki elim olay, milletimizin hafızasında silinmez izler bırakmıştır. Ancak bizler, Türk milletinin azmi ve inancıyla bu zorlukların üstesinden geleceğiz" diye kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Umarım ki bu denli büyük afetleri tekrar yaşamayız. Belediye olarak bizler de gerekli önlem, tedbir ve farkındalığı kazanmak ve kazandırmak adına projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar şehrimizde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ise şöyle konuştu: "Asrın Felaketi olarak nitelendirilen ve hepimizin yüreğinde derin izler bırakan 6 Şubat depremleri her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğinin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır."
Billur Çetinkaya