SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsunlu Turistler Çankırı’ya Hayran Kaldı: Samsun'dan Farkı Yok

Samsunlu Turistler Çankırı’ya Hayran Kaldı: Samsun'dan Farkı Yok

Hazır

Giriş: 29.01.2026 11:50 Güncelleme: 31.05.2026 01:35
Samsun'dan Çankırı'ya giden yerli turist kafilesi; Tuz Mağarası, tarihi konaklar ve kaplıcaları gezerek kentin kültürel dokusuna ve yöresel lezzetlerine hayran kaldı.

Samsun’dan yola çıkarak komşu illerin kültürel değerlerini keşfeden yerli turist kafilesi, durağını Çankırı olarak belirledi. Kentin tarihi dokusundan doğal güzelliklerine kadar pek çok noktayı gezen Samsunlu kafile, Çankırı’dan unutulmaz anılarla ayrıldı.

KURŞUNLU KAPLICALARINDAN TUZ MAĞARASINA

Gezinin ilk durağı Kurşunlu ilçesinde bulunan şifalı kaplıcalar oldu. Termal turizmin keyfini çıkaran turistler, ardından kentin köklü geçmişine ışık tutan müzeleri ve tarihi Çankırı Evleri'ni ziyaret etti. Gezinin en dikkat çekici noktası ise dünyanın en büyük yer altı tuz rezervlerinden biri olan Tuz Mağarası oldu. Mağaranın atmosferinden etkilenen vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

"YÖRESEL YEMEKLER GERÇEKÇE ÇOK GÜZELDİ"

Çankırı’nın gastronomi kültürünü de deneyimleyen turistlerden Filiz Manyaz, geziyle ilgili şunları söyledi: "Kaldığımız termal otel ve Tuz Mağarası gerçekten görmeye değerdi. Tarihi müzeleri ve eski Çankırı evlerini gezdikten sonra yöresel yemekleri tattık; her şey gerçekten çok güzeldi."

"SAMSUN’DAN HİÇBİR FARKI YOK"

Çankırı’ya daha önce de geldiğini belirten Özlem Tanrıverdi ise kentin misafirperverliğine dikkat çekerek, "Halkı çok yardımsever, şehir olarak da Samsun’dan hiçbir farkı yok. Buradan her seferinde olduğu gibi yine olumlu düşüncelerle ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehrin ibadet yerlerini ve tarihi çarşılarını da gezen kafile, Çankırı’nın turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak gezilerini tamamladı.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap