Samsunluların Tercihi Antalya 
Paylaş

Samsunluların Tercihi Antalya 

Ekleme: 20.06.2023 16:55 Güncelleme: 05.06.2026 12:54

TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, İstanbul, Antalya, Bursa, Trabzon ve Samsun gibi büyükşehirlerden tatil için Antalya'ya yoğun rezervasyon başvurusu olduğunu söyledi. 

Yaklaşan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Antalya’daki oteller yüzde yüz doluluğa ulaştı. Tatilin 9 gün olacağı açıklamasını oldukça olumlu karşılayan turizmciler, Türkiye genelindeki iç pazar hareketini 2 milyon kişi olacağını öngörüyor. 

Geçen hafta itibariyle otellerdeki doluluk oranının yüzde 90 olduğunu ancak dün itibariyle çoğu otelin dolu olduğunu açıkladığını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, bayramda 4 ve 5 yıldızlı otellerin dolu geçireceğine işaret etti.   

BEKLENTİ BÜYÜK 

Antalya’ya bayram tatilinde genelde rezervasyonların çoğunluğunun İstanbul, Antalya, Bursa, Trabzon ve Samsun gibi büyükşehirlerden olduğunu aktaran Kuk, iç pazarda sadece Antalya’da 300 bin kişilik bir hareket beklediklerini söyledi. Antalya’nın 10 Haziran itibariyle 4 milyon rakamını geçtiğini hatırlatan Kuk, bu rakamın Haziran sonu itibariyle 6 milyonu geçebileceğine işaret etti. 

Hamit Kuk

Tatilin 9 gün olacağı açıklamasını oldukça olumlu karşılayan turizmciler, Türkiye genelindeki iç pazar hareketini 2 milyon kişi olacağını öngörüyor.       

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.