Samsunspor, orta saha transferinde önemli bir virajda. Kırmızı-beyazlıların Başkanı Yüksel Yıldırım, İtalya Serie A ekiplerinden Cagliari'de forma giyen Antoine Makoumbou ile ilgili son durumu açıkladı. Yıldırım, Makoumbou transferinin şu an için "olumsuz" seyrettiğini belirtti.
MAKOUUMBOU TRANSFERİNDE FİYAT ARTIŞI
Samsunspor'un kadrosuna katmak istediği Makoumbou için Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden PAOK'un da devreye girmesi, transfer sürecini karmaşıklaştırdı. Başkan Yıldırım, "Antoine Makoumbou ilgilendiğimiz bir oyuncu ama şu an alamıyoruz. Yunanistan ekibi PAOK bu oyuncu için devrede. PAOK dışında 1-2 kulüp daha devredeymiş. Bu nedenle oyuncunun fiyatı yükseldi. Biz de şu an beklemeye girdik," ifadelerini kullandı. Bu durum, Samsunspor'un transfer stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu.

YÜKSEK MALİYET ENGELİ
Makoumbou'nun bonservis bedeli ve maaş talepleri, Samsunspor'un bütçesini zorlar hale geldi. Yıldırım, oyuncunun bonservisinin 1 milyon Euro, maaş talebinin ise 300 bin Euro arttığını vurguladı. "Başka kulüpler işe girince bonservis ücretleri ve maaşlar artıyor. Bu yüzden bu transfer biraz olumsuz gibi duruyor. Onlar bize gelirse olur ancak bu da çok zor," şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, Samsunspor'un yüksek maliyetli transferlerden kaçınma eğilimini ortaya koyuyor.
ALTERNATİF ARAYIŞLARI BAŞLADI
Makoumbou transferindeki bu olumsuz gelişme üzerine Samsunspor, alternatif isimlere yönelme kararı aldı. Başkan Yıldırım, "Makoumbou bizim fiyatlarımıza inerse düşüneceğiz. Yoksa alma şansımız yok. Başka 6 numara oyuncularına bakıyoruz," diyerek, kulübün orta saha arayışlarını genişlettiğini belirtti. Samsunspor'un yeni sezonda güçlü bir orta saha kurma hedefi devam ediyor.
Demirören Haber Ajansı