Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya gelerek kırmızı-beyazlı kulübün bugünü ve geleceğine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şehre yerleşen "asansör takım" imajını tamamen sileceklerini belirten Yıldırım, Samsunspor'un artık Avrupa'da kalıcı ve ülke puanına katkı sağlayan bir dev olma yolunda ilerlediğini vurguladı.
AVRUPA VE TÜRKİYE KUPASI'NDA KRİTİK EŞİK
Samsunspor'un bu yıl Avrupa sahnesindeki ilk sezonunu başarıyla geçirdiğini ifade eden Başkan Yıldırım, rotayı Kuzey Makedonya'ya kırdı: "İlk 24 arasındayız. Rakibimiz Shkendija. İnşallah turu geçip ilk 16'ya kalacağız. Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz."
"Türkiye Kupası B Grubu'nda lideriz. Bu kulvar, Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu. Grubu lider bitirip çeyrek finale, oradan da finale yürümek istiyoruz."
"GELECEK SEZONUN YAPILANMASI ŞİMDİDEN BAŞLADI"
Ligi ilk 5 içerisinde bitirmenin asıl hedef olduğunu, ancak ne olursa olsun ilk 10’un altına düşülmemesi gerektiğini belirten Yıldırım, önümüzdeki sezon için şunları söyledi: "Kalıcı ve yarışmacı bir takım olmak için şimdiden önümüzdeki sezonun kadro yapılanmasına başladık. Gidecek ve alınacak oyuncular, uygulanacak oyun sistemi gibi teknik konular üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Samsunspor artık düşme korkusu yaşayan bir kulüp olmayacak."
TARAFTARA AİDİYET VE ARMADAN VAZGEÇMEME ÇAĞRISI
Başkan Yıldırım, boş tribünlerin takımı olumsuz etkilediğine dikkat çekerek taraftara seslendi: "15 bin kişilik kemik taraftarımız bazen 30 bin kişinin yapamadığını yapıyor. Ancak futbol seyirciyle güzel. Taraftarımız yönetime veya bana kızabilir, ancak armaya ve renklere asla kızmamalı. 'Kulübün sahibi taraftardır' sözünün gereği, takımı her koşulda sahiplenmektir. Aidiyet duygusu olmadan bu takımın bir ayağı sakat kalır."
İhlas Haber Ajansı