Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, gazetemizin spor müdürü Davut Aktaş'a çok özel açıklamalarda bulundu. Yüksel Yıldırım, Türkiye’nin 5. büyük kulübü olma hedefinde taraftar ve şehir desteğinin önemine dikkat çekerek tribünlere tepki gösterdi.
BÜYÜKLÜK SADECE MADDİYATLA OLMUYOR
Samsunspor taraftarının Türkiye’deki önemli taraftar topluluklarından biri olduğunun dile getirildiğini hatırlatan Başkan Yüksel Yıldırım, “Diyorlar ki, ‘Samsunspor taraftarı Türkiye'de ender taraftar gruplarından, biz şöyle büyüğüz, böyle büyüğüz.’ O zaman kendimizi göstermemiz lazım yani. Ben diyorum ki, ‘Samsunspor Kulübü’nü Türkiye'nin 5. büyük kulübü yapacağım.’ 5. büyük kulüp maddiyatla olmuyor, futbolla olmuyor. Taraftarıyla oluyor, şehirle, destekle oluyor. Nasıl yapacağız? Taraftar istemiyor olmayı. Desteklemiyor takımı. Avrupa'da oynuyoruz destek yok, Türkiye'de oynuyoruz destek yok. Ben çıkıyorum bir şey söylüyorum, hemen oradan lafımı evirip çevirip bana sallama çabası. Sallasınlar, kim ne derse desin, ben de kendi bildiğimi yapacağım" ifadelerini kullandı.
BEN BİR KURUŞ KAZANMIYORUM
Kulübe yaptığı maddi katkılara da değinen Başkan Yıldırım, “Bir babayiğit varsa Samsun'da, Samsunspor'u gelip benden satın almak için, buyursun gelsin masaya otursun. Verdiğim paraların hepsini ortaya koyacağı. Ben Samsunspor'a 8 buçuk senemi verdim. Samsunspor'dan bir kuruş para kazanmıyorum, hep veriyorum. Bir Allah'ın kulu benim verdiğimin onda birini versin, bakalım taş üstünde taş bırakıyor mu Samsun'da ya. İşlerim güçlerim var, dünyanın dört bir tarafında koşturuyorum. Geliyorum, bir şey söylüyorum, hemen onu eviriyorlar, çeviriyorlar. 66 yaşında bir adamım. Yapılan yanlışları görüyorum ve bunları söylüyorum. Benim düşüncelerimle onların düşünceleri bir olmayabilir. Onların dünyası Samsun, ben dünyanın etrafında her sene kaç kere tur atıyorum tur" dedi.
Kaynak: Davut Aktaş