UEFA Konferans Ligi'nde fırtına gibi esen temsilcimiz Samsunspor, 4. hafta mücadelesinde İzlanda ekibi Breidablik ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Çadlı golcüsü Marius Mouandilmadji'nin yıldızlaştığı ve iki gol attığı gecede, direkler ve kaçan net fırsatlar galibiyeti engelledi. Bu sonuçla puanını 10'a yükselten Kırmızı-Beyazlılar, gruptaki liderliğini sürdürdü.
AVRUPA'DA İLK KEZ GOL YEDİK
Teknik Direktör Thomas Reis; kalede Okan, savunmada Zeki, Drongelen, Borevkovic, Tomasson; orta alanda Yunus Emre, Makoumbou, Holse, Emre Kılınç, Musaba ve ileri uçta Marius 11'i ile maça başladı.
Maça şok bir golle başlayan Samsunspor, 6. dakikada kalesinde golü gördü. VAR incelemesinin ardından geçerli sayılan bu golle temsilcimiz, Konferans Ligi'nde ilk kez kalesini gole kapatamamış oldu (1-0). Golün şokunu çabuk atlatan Samsunspor, Emre Kılınç ve Holse ile rakip kaleyi yoklasa da sonuç alamadı.
MARIUS SAHNEYE ÇIKTI
Samsunspor'un aradığı gol 20. dakikada geldi. Orta sahada topu kapan Makoumbou'nun pasında topla buluşan Marius, ceza sahasına kadar sürdüğü topu harika bir vuruşla ağlara göndererek skora dengeyi getirdi (1-1). İlk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci yarıya da etkili başlayan Kırmızı-Beyazlılarda 55. dakikada sahneye yine Marius çıktı. Emre'nin başlattığı atakta Carlo Holse'nin harika pasını gole çeviren Marius, kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Samsunspor'u 2-1 öne geçirdi.
DİREKLER VE KAÇAN FIRSATLAR SAÇ BAŞ YOLDURDU
Öne geçtikten sonra farkı açmak isteyen Samsunspor'da şanssızlıklar peş peşe geldi. 48. dakikada Marius'un volesi, 80. dakikada ise Emre Kılınç'ın şutu direkten döndü. Ev sahibi ekip 72. dakikada bulduğu golle skoru 2-2'ye getirdi.
Beraberlik golünden sonra Musaba ve Marius ile net fırsatlardan yararlanamayan Samsunspor, İzlanda deplasmanından 1 puanla ayrıldı. Puanını 10'a yükselten temsilcimiz, averajla liderlik koltuğundaki yerini korudu.
Hüsnü Can ARMUTÇU