UEFA Konferans Ligi lig aşamasının son haftasında Almanya temsilcisi Mainz 05’e konuk olan Samsunspor, sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılarak grubunu 12. sırada tamamladı. Bu sonuçla adını doğrudan ilk 8 arasına yazdıramayan Kırmızı-Beyazlılar, yoluna play-off turundan devam edecek. Maçın ardından takımın önemli isimlerinden Antoine Makoumbou ve Yunus Emre Çift, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
MAKOUMBOU: KESİNLİKLE KAZANMAMIZ GEREKİYORDU
Orta saha oyuncusu Antoine Makoumbou, mücadeleyi kaybettikleri için büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi. Maça iyi başladıklarını ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını belirten Makoumbou, şu ifadeleri kullandı: "Mücadele sonrasında kendi adıma ve takımım adına üzgünüm. Üzücü bir mağlubiyet aldık. Aslında takım olarak iyi bir başlangıç yapmıştık ancak istemediğimiz bir gol yedik. Bugün kesinlikle kazanmalıydık. Başka bir şey söylemek istemiyordum. Bu maçı kazanmamız gerekiyordu."
YUNUS EMRE ÇİFT: PLAY-OFF TURUNU GEÇECEĞİZ
Maçın başında sakatlanan Olivier Ntcham'ın yerine oyuna dahil olan savunma oyuncusu Yunus Emre Çift, play-off turu için taraftara umut verdi. Ntcham'a geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Yunus Emre, maçın kırılma anlarına değindi: "Ntcham'ın sakatlanması ile bir anda oyuna girdim. Akışı zor olan bir maçtı. İkinci yarıda önce 1-1'i yakalayıp galip ayrılmak istiyorduk fakat ikinci yarının başında şanssız bir şekilde aleyhimize penaltı oldu. 2-0 geri düşünce işler bizim adımıza daha zor oldu."
Konferans Ligi'ne çok iyi bir başlangıç yapmalarına rağmen son 3 maçta taraftarları üzdüklerini kabul eden genç savunmacı, "Play-off'a kaldık. Bu turda rakibimizi geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğimize taraftarlarımız emin olabilirler. Samsunspor olarak bunu başaracağız" diyerek kararlılık mesajı verdi.
Hüsnü Can ARMUTÇU