Samsunspor'da Veysel Bilen'den Halk Gazetesi'ne Özel Açıklamalar

Samsunspor'da Veysel Bilen'den Halk Gazetesi'ne Özel Açıklamalar

Hazır

Giriş: 04.09.2025 21:30 Güncelleme: 04.09.2025 21:30
Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, takımın transfer çalışmalarını, UEFA Konferans Ligi hedeflerini ve Panathinaikos maçında yaşananları anlattı.

Özel Haber | Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, Hedef Halk Gazetesi Spor Müdürü Davut Aktaş’ın sorularını yanıtladı. Kırmızı-beyazlı takımın transfer stratejisinden, UEFA Konferans Ligi hedeflerine, Panathinaikos maçındaki fanatik atmosferden milli aranın takım üzerindeki etkilerine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Bilen, taraftarlara ve şehre de mesajlar verdi.

*** Takımımıza yeni oyuncular katıldı. Bunların devamı olacak mı?

SON GÜNE KADAR TRANFSER SÜRECEK

Bildiğiniz gibi takımımızdan ayrılan oyuncuların yerine takviyeler yaptık. Takımımızın bu yıl 3 kulvarda mücadele edeceğini de dikkate aldık. Hem gidenlerin yerini doldurmak, hem de daha güçlü bir ekip olmak adına hedeflerimiz var çünkü. Takviyelerimizi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Eylül itibariyle Avrupa kupalarında oynayacak listemizi UEFA'ya bildirdik. 12 Eylül'e kadar Türkiye'de transfer devam ettiği için kadromuza 1-2 oyuncu daha ilave etmeyi düşünüyoruz.

*** Konferans ligi başlayacak. Gruplarda şansımız nedir?

AMACIMIZ UEFA’DA DEVAM ETMEKTİ

Bizim hedefimiz Başkanımızın da söylediği gibi UEFA Kupası'nda yolumuza devam etmekti. Ama maalesef hem Yunanistan'da, hem Samsun'da çok iyi mücadele etmemize rağmen, belki biraz tecrübesizlikten, biraz şanssızlıktan kendi hatamızdan yediğimiz gollerle Yunanistan’da mağlup olup, Samsun’da da berabere kalarak Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazandık.

İÇERİDE MUTLAK KAZANMALIYIZ

 Konferans Ligi’nde takımımızın ilk etaptan çıkacağını düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda oynayacağımız grup maçlarının bizim istediğimiz gibi olacağını düşünüyoruz. İçeride oynayacağımız maçları mutlak kazanmamız gerekiyor. Dışarıda da 1 galibiyet ya da 2 beraberlik aldığımız zaman öyle tahmin ediyorum ki 8-9 puanla bu gruptan çıkarız. Bunu da başarabilecek gücümüzün olduğuna inanıyoruz.

*** Milli araya girdik. Bu ara bizim için bir avantaj olacak mı?

YORUCU BİR PERİYOT OLACAK

Benim kişisel görüşüm, milli aranın hem mental açıdan, hem de fiziksel açıdan bize yarayacağı yönünde. Çünkü 2 Ekim'de Konferans Ligi başlayacak. Milli maçlardan sonra da 14 Eylül’de başlayan haftada biz 14'ü, 21'i ve 29'u gibi Konferans Ligi başlamadan 2’si iç sahada, 1’i de Antep deplasmanı olmak üzere 3 maç oynayacağız. Ekim ayında 2 tane, Kasım ayında da 2 tane olmak üzere Konferans Ligi maçları oynayacağız.

MİLLİ ARA BİZE İYİ GELECEK

Bu arada lig devam edecek. Ziraat Türkiye Kupası başlıyor. Allah'tan orada gruplara katılacağımız için biraz daha rahatız. Bu yoğun periyodu düşündüğümüzde ben milli aranın takımımıza iyi geleceğini düşünüyorum. Hocamız takıma 3 gün izin vermişti. İzin bitti ve Antalya maçının hazırlıkları başladı.

*** Sezona iyi başladık. Taraftarları da bu iyi gidişe alıştırdık. Sezon başlangıcı için sizin düşünceleriniz nelerdir?

EKSİKSİZ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİK

Sezon başı kampını da iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Hazırlık maçlarını da yurt dışında oynadık. Futbol direktörümüz Fuat Çapa’nın organizasyonunda eksiksiz bir kamp dönemi geçirdik. Sakatlıksız bir kamp dönemi geçirmemiz de önemliydi. Bunun faydalarını lig başladığında görüyoruz. İstikrarlı bir yükselişimiz vardı.

ÖZLENEN SAMSUNSPOR’U İZLETTİRECEĞİZ

Aynı hocamızla devam etmiş olmamız, gelen oyuncuların takım içerisinde süratle uyum sağlamış olması bizim istikrarlı gidişimizi sürdürmemizi sağladı. Öyle zannediyorum ki her geçen gün yeni gelen oyuncuların takıma ve ülkemize adaptasyonuyla hem onların, hem de takımımızın form grafiği yükselecek. Böylelikle taraftarımıza özlenen Samsunspor’u izlettireceğiz. 

*** Milli aradan sonra evimizde Antalyaspor ile karşılaşacağız. Bu maç öncesinde taraftarlara neler söylemek istersiniz?

BİRAZ DAHA İLGİ BEKLİYORUZ

Ben taraftarlarımızı ikiye ayırıyorum. Deplasman maçlarında muhteşem bir taraftar topluluğumuz var. 90 dakika herkese kendilerini izlettiren, takdir ettiren bir taraftar topluluğuna sahibiz. Bunu iç sahada da yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İç saha maçlarına taraftarlarımızın biraz daha ilgi göstermesini bekliyoruz. Tabi burada en önemli faktörlerden biri maç saatleri.

MAÇ SAATLERİ DE ÇOK ÖNEMLİ

TFF’nin belirleyeceği maç saatleri, taraftarlarımızın stada genişlerindeki sayısal oranı doğrudan etkiliyor. Örneğin Cumartesi günü saat 17.00’ye Samsun'da maç koyarsanız, bizim sanayi kesiminden, esnaftan, çarşıdan, pazardan maça gelen taraftarımız stattaki yerini alamıyor. O zaman da taraftar sayısı düşüyor. Onun için biz Samsunspor olarak maçlarımızı 19.00’dan sonraki saatlerde ya da olacaksa Pazar günleri erken saatlerde oynamayı tercih ederiz.

*** Transfer komitemiz, Başkan Yüksel Yıldırım önderliğinde önemli isimleri kadromuza kattı. Yaz transfer döneminin bitimine sayılı günler kala sürpriz transferler gerçekleşir mi?

YOĞUN BİR TEMPODA ÇALIŞIYORUZ

Şu anda özellikle Dimata’nın da takımdan ayrılması nedeniyle mutlak surette bir yabancı oyuncu daha transferi için Başkanımız ve futbol direktörümüz yoğun şekilde çalışıyorlar. 12'sine kadar da süremiz var. Şu ana kadar aldığımız oyunculara bakıldığında, hepsi doğrudan takıma katkı verecek, kariyerli ve üstelik de Samsunspor'dan sonra başka takıma transfer olma potansiyelleri yüksek isimler olduğunu görüyoruz.  Mevcut oyuncularımızdan da bu sezon talep gören isimlerimiz oldu.

KABİLİYETLE GELİNİR, KARAKTERLE KALINIR

Bu oyuncular Konferans Ligi’nde boy gösterdikleri zaman biz inanıyoruz ki futbolcularımızın birçoğuna mutlak surette teklifler gelecektir. Başkanımızın da söylediği gibi, Samsunspor'da gelen de olacak, giden de olacak. Ama değişmeyen tek şey var o da bir oyuncu Samsunspor'da kabiliyetiyle gelir, karakteriyle kalır. Bu formanın ağırlığını hissedecek, sadakatle, hırsla, azimle formaya ter dökecek oyuncular bizimle her zaman olacaktır, olmaya da devam edecektir.

*** Samsunspor bence geçen sezon ligi alt üst etti. Bu sezon birçok kulvarda mücadele edecek olmamız, geçen yıl ki başarının yakalanmasında engel olur mu?

KOLEJ TAKIMI HÜVİYETİNDEYİZ

Benim kişisel görüşüm, Konferans Ligi’nde UEFA Avrupa Ligi’ne göre biraz daha maç seviyesi düşük olacağı için yıpranmamız çok olmayacak. Bu kadromuzun Konferans Ligi için yeterli olduğunu düşünüyorum. Samsunspor, oyun felsefesi ve birlikte oynama alışkanlığı ile adeta bir kolej takımı hüviyetine büründü. Bu konuda futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle kaptanımız Zeki başta olmak üzere Soner, Okan, Emre, yabancı yerli ayrımı olmaksızın ciddi bir kenetlenme içindeler. 

FUTBOL 3 İHTİMALLİ BİR OYUN

İdmanlardan zevk alıyorlar. İdman bitiyor, bir saat daha sahadan çıkmıyorlar, kendileri çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz aynı istikrarı sürdürdüğümüz sürece göze hoş gelen, mücadeleci, son dakikaya kadar koşan bir Samsunspor izlemeye ve izletmeye devam ederiz. Ama futbol 3 ihtimalli bir oyun. Sürprizlere de hazır olmamız lazım. Ama hedefimiz geçen seneki başarıyı yakalamak.

*** Elenmiş olmamıza rağmen yıllar sonra sahamızda oynadığımız ilk Avrupa maçında çok iyi bir sınav verdik. Özellikle Konferans Ligi’nde taraftarlardan beklentiler neler? 

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ

Taraftarlarımızın hem Yunanistan'daki davranışları, hem de sahamızda 25 bin seyirci ile oluşturduğumuz muhteşem atmosfer, Yunanlı yöneticiler, teknik direktörleri ve oyuncuları tarafından büyük ilgi gördü. Karılaştıkları atmosferi anlata anlata bitiremediler. 27 yıl sonra böyle bir arenada boy gösterip de ulusal ve yurtdışında basına konu olabilmek bizi mutlu etti. Ama daha yolun başındayız. İçeride ve dışarıda oynayacağımız 3’er tane maç var.

TÜRKİYE’NİN YÜZÜ OLARAK GİDİYORUZ

Nasıl sahadaki oyuncudan bir beklentimiz varsa, saha dışındaki taraflarımızdan da sorumluluk bilinci içinde Samsun'a ve Samsunspor'a yakışır, ülkemizi ve şehrimizi iyi temsil edecek davranış içinde olmalarını yönünde beklentimiz var. Taraftarlarımızın centilmence takımlarını destekleyeceklerine inanıyoruz. Çünkü biz yurt dışına gittiğimiz zaman Türkiye'nin yüzü olarak gidiyoruz. Bir anlamda turizm elçisi olarak gidiyoruz. Futbolun dışında bir de sosyal ve kültürel gücümüzü yansıtmak için gidiyoruz. Aynı şekilde misafir edeceğimiz takımların da seyircilerine ve takımlarına da iyi ev sahipliği yapmak istiyoruz.

PANATHINAIKOS MAÇINDA İYİ BİR SINAV VERDİK

Bu konuda Başkanımızın çok hassasiyeti var. Sağ olsunlar Zeycan Yıldırım da bu konuda bizimle beraber gelen konukların en iyi şekilde ağırlanması ve kulübümüzün temsili açısından medya ekibimiz ile birlikte ayrı bir hassasiyet içinde. 7'den 70'e Panathinaikos maçında iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu vesileyle bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hakikaten gurur verici bir karşılama oldu. Yunanistan'daki organizasyon olsun, buradaki olsun UEFA yetkililerinden de bu konuda övgü aldık. Bunu da paylaşmak istiyorum.

*** Avrupa Kupası maçları öncesinde vali olsun, belediye başkanı olsun yani bürokratlardan destek aldınız mı?

YANIMIZDA OLDULAR DESTEK VERDİLER

Bu konuda gerçekten başta sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere, özellikle İlkadım Belediyesi, Atakum Belediyesi, Canik Belediyesi ve diğer tüm ilçe belediyelerimizden hem taraftarlarımızın memnuniyeti ve mutluluğu açısından, hem de kulübümüzde bir büyük camiaya yakışır birlikteliği göstermek adına ciddi destekler aldık. Bizim yanımızda oldular, destek verdiler. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan iyi bir Samsunlu ve Samsunsporlu. Her fırsatta bizim yanımızda olmaya da devam ediyor. Taraftarlarımızla ilgili özellikle büyük destekleri var. Kendilerine bu konuda müteşekkiriz, teşekkür ediyoruz.

BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR ENGEL YOK

İnşallah birlikte büyük bir camia olarak kulübümüzü gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Avrupa kupalarında temsil ederiz. Biz kenetlendiğimiz zaman, tek ses, tek nefes ve tek yumruk olduğumuz zaman Samsunspor olarak başaramayacağımız hiçbir engel yok. Başkanımızın önderliğinde iyi bir kulüp olma yolunda her geçen gün üstüne koyarak gidiyoruz. Şehrin dinamikleri, bürokrasi, sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla birlikte, ilçe belediyelerimizle beraber ses getiren, izlenen, gıptayla takip edilen bir şehir ve takım olacağız

 

Davut Aktaş

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap