Fenerbahçe deplasmanında iki kez öne geçmesine rağmen 3-2'lik skorla sahadan mağlup ayrılan Samsunspor, maçın ardından hakem kararlarına çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Yer İstanbul... Aynı Senaryo..." ifadelerine yer verilerek, ligdeki şampiyonluk yarışının hakem kararlarıyla dizayn edilmeye çalışıldığı ima edildi.
KIRILMA ANLARINDAKİ HAKEM KARARLARI TEPKİ ÇEKTİ

Kırmızı-Beyazlılar, özellikle maçın başında hakem Oğuzhan Çakır'ın tutumuna dikkat çekti. 9. dakikada Guendouzi'nin Tomasson'un ayağına bastığı pozisyonda kart çıkmaması ve 18. dakikada Oosterwolde'nin Marius'a yaptığı müdahalenin "görmezden gelinmesi", Samsunspor cephesinde bardağı taşıran son damla oldu. Yönetim, takımın disiplinli oyununun hakem tarafından engellendiğini ve futbolcuların sürekli kart tehdidi altında bırakıldığını savundu.
ŞAMPİYONLUK YARIŞI VURGUSU
Samsunspor cephesinden yapılan açıklamalarda, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının Fenerbahçe lehine korunmak istendiği ve bu amaçla "yol verildiği" iddiaları ön plana çıktı. Maç sonundaki saha içi kavga ve yedek kulübelerine çıkan kartlarla zirveye ulaşan gerginlik, Samsunspor'un tepkisini daha da sertleştirdi.
Hüsnü Can ARMUTÇU