Samsunspor, Başkan Yüksel Yıldırım'ın duyurduğu 4 yeni transferden ikincisini de resmen açıkladı. Afonso Sousa'nın ardından kalesini güçlendirmek isteyen kırmızı-beyazlılar, 22 yaşındaki Polonyalı kaleci Albert Posiadala'yı kadrosuna kattı.
POSIADALA 1 YILLIĞINA KİRALIK OLARAK KADRODA
Samsunspor, kaleci rotasyonunu güçlendirmek amacıyla Polonyalı file bekçisi Albert Posiadala ile 1 yıllık kiralık olarak anlaştı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) lisansı da çıkarılan genç kaleci, yeni sezonda takımın diğer file bekçisi Okan Kocuk ile forma rekabetine girecek. Bu transferle birlikte Samsunspor, hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi'ndeki yoğun maç temposuna karşı kaleci mevkisindeki alternatiflerini artırmış oldu.
POSIADALA'NIN KARİYERİ VE ÖZELLİKLERİ
Polonya'da futbol kariyerine başlayan Albert Posiadala, sırasıyla Pogon Siedlce, Swit Nowy Dwor ve Wisla Pulawy formalarını giydi. Son olarak Norveç'in Molde takımında görev yapan 1,93 boyundaki genç kaleci, kariyeri boyunca 62 resmi müsabakada kalesini koruma şansı buldu. Uzun boyu ve tecrübesiyle dikkat çeken Posiadala'nın, Samsunspor'a katkı sağlaması bekleniyor.
İhlas Haber Ajansı