Samsunspor Efsanesi Emin Kar'ın Tarihi Fotoğrafının Hikayesi: Beni Takip Et Gol Atacağım

Samsunspor Efsanesi Emin Kar'ın Tarihi Fotoğrafının Hikayesi: Beni Takip Et Gol Atacağım

Hazır

Giriş: 16.10.2025 23:00 Güncelleme: 31.05.2026 10:52
Samsunspor efsanesi Emin Kar, 1987-1988 sezonunda 2-1 kazanılan Fenerbahçe maçı öncesinde Hedef Halk Gazetesi Spor Müdürü Davut Aktaş’a "Fenerbahçe’ye mutlaka gol atacağım" demiş ve 10. dakikada sözünü tutarak fileleri havalandırmıştı.

Samsunspor’un efsaneleri arasında adı altın harflerle yazılan merhum kaptanı ve başkanı Emin Kar’ın, futbolculuk kariyerinden unutulmaz bir anısı ortaya çıktı. Kar, 1987-1988 sezonunda Fenerbahçe ile oynanacak maç öncesinde, o dönem de kulübü yakından takip eden Spor Müdürümüz Davut Aktaş’a adeta kehanette bulunmuştu.

"ABİ BENİ TAKİP ET, GOL ATACAĞIM"

1988 yılında Samsun’da oynanan ve Kırmızı-Beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sonuçlanan o tarihi Fenerbahçe maçı öncesinde yaşananlar, Emin Kar’ın özgüvenini ve Samsunspor’a olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Maç öncesinde Davut Aktaş’a yaklaşan Emin Kar, iddialı bir şekilde şunları söylemişti: "Abi beni takip et, Fenerbahçe’ye mutlaka gol atacağım."

Efsane kaptan, bu sözünün ağırlığını taşıyarak, mücadelenin henüz 10. dakikasında Fenerbahçe filelerini havalandırmış ve takımının galibiyetinde önemli rol oynamıştı.

 

 

Davut Aktaş

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap