Samsunspor

Samsunspor oyuncu satışlarından 30 milyon euroya yakın gelir elde etti

Samsunspor, 2026-2027 sezonunda kadrosundan ayrılan 4 oyuncunun satışından yaklaşık 30 milyon euro gelir elde etti. Kırmızı-Beyazlı kulübün Marius Mouandilmadji, Ali Diabate, Rick van Drongelen ve Carlo Holse satışlarından elde ettiği bonservis bedelleri dikkat çekti.

2 dk okuma
Samsunspor oyuncu satışlarından 30 milyon euroya yakın gelir elde etti
Paylaş

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, bu sezon gerçekleştirdiği oyuncu satışlarıyla önemli bir gelir elde etti. Kırmızı-Beyazlılar, Marius Mouandilmadji, Ali Diabate, Rick van Drongelen ve Carlo Holse’nin satışlarından yaklaşık 30 milyon euro kazanç sağladı.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın yaptığı açıklamaya göre, 4 futbolcunun satışından elde edilen toplam gelir yaklaşık 30 milyon euro seviyesine ulaştı.

MARIUS’TAN 9,5 MİLYON EURO

Samsunspor’un bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Marius Mouandilmadji, 9,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Olympiakos’a transfer oldu. Çadlı golcünün satışından elde edilen rakam, dört oyuncu içerisindeki en yüksek bonservis bedeli oldu.

DIABATE 8 MİLYON EUROYA SATILDI

Kırmızı-Beyazlıların 100 bin euro bedelle kadrosuna kattığı Ali Diabate ise 8 milyon euro karşılığında Al Qadsiah’a transfer oldu. Samsunspor, oyuncunun satışından önemli bir bonservis geliri elde etti.

DRONGELEN VE HOLSE DE SATILDI

Samsunspor’un 200 bin euro bedelle transfer ettiği Rick van Drongelen, 6,5 milyon euro karşılığında Panathinaikos’a satıldı. Kırmızı-Beyazlıların 2,5 milyon euro bedelle kadrosuna kattığı Carlo Holse ise 5,2 milyon euro bonservis karşılığında St. Louis’in yolunu tuttu.

4 OYUNCUDAN YAKLAŞIK 30 MİLYON EURO

Samsunspor’un söz konusu dört oyuncudan elde ettiği satış gelirleri şöyle:

  • Marius Mouandilmadji: 9,5 milyon euro
  • Ali Diabate: 8 milyon euro
  • Rick van Drongelen: 6,5 milyon euro
  • Carlo Holse: 5,2 milyon euro

Bu satışlardan elde edilen toplam gelir 29,2 milyon euro olarak hesaplandı.

Kaynakİhlas Haber Ajansı

Yorumlar (2)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
T
TARIK

TAMAM MI HARCADIKLARINI ÇIKARDIN MI???.. SAMSUNU BIRAKMAK İZNİNİNİ DE ALDIN MI HAVALANI GÖRÜŞMENDE DE??? AMA REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ DİYEN SEN BAŞKAN BARİ DİYABETEYİ SATMASAYDIN DA BİZE DE İLERİSİ İÇİN Bİ SERMAYE KALSAYDI BEAA.. ÇOK DA ACIMAZSIZ MIŞSIN

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
A
Alaaddin

Artık verdiğin parayı çıkartmışsındır. Düş artık Samsunspor’un yakasından.

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.