Samsunspor taraftarı Ümit Çapkın'ın hayatını kaybettiği Giresun'daki silahlı saldırı olayında, gözaltına alınan restoran sahibinin savcılık ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli, olayın nasıl gerçekleştiğini ve tabancasını neden kullandığını detaylarıyla anlattı.
RESTORAN SAHİBİ: "HEPSİ BİRDEN BİZE SALDIRMAYA BAŞLADI"
İfadesine göre, restoran sahibi E.T., kalabalık bir grupla mekana gelen Samsunspor taraftarlarının gürültü yapmaya başladığını ve diğer müşterilerin rahatsız olduğunu söyledi. Taraftarları daha sessiz olmaları konusunda uyardığında, gürültünün daha da arttığını belirtti. E.T., bir çalışanından polisi aramasını istediğinde ise durumun kontrolden çıktığını anlattı.
Şüpheli, "Polisi ara dediğimi duyunca hepsi birden bize saldırmaya başladı. Kızıma, yeğenime, çalışanlarıma, hepimize saldırdılar" diyerek, can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini iddia etti.
"ARBEDE SIRASINDA TABANCAM ATEŞ ALDI"

Yaşanan arbede sırasında kendini korumak için çekmecedeki ruhsatlı tabancasını çıkardığını belirten E.T., "O saldırıyı başka bir şekilde engelleyemeyeceğimi anladığım için tabancamı çıkarıp kurdum" dedi.
İlk kurşunun darp edildiği sırada, arbede esnasında tesadüfen ateş aldığını öne süren şüpheli, buna rağmen saldırının devam ettiğini ve bu nedenle 3 el daha ateş ettiğini söyledi. İfadesinde öldürme kastının olmadığını savunan E.T., "Öldürmek isteseydim tabancamda mermi vardı" dedi ve yaşananlardan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti.
Haber Merkezi