Samsunspor’da devre arası transfer dönemi yaklaşırken, takımın iskeletini oluşturan isimler hakkında çıkan ayrılık iddiaları şehri hareketlendirdi. Karadeniz ekibinde, hem yönetim hem de saha içindeki dengeleri sarsabilecek üç önemli dosya masada.
@samsunhalkgazetesi Samsunspor'da transfer ateşi yükseldi! Anthony Musaba Fenerbahçe yolunda, Rick van Drongelen Beşiktaş'ın radarında. Eyüp Aydın ise Galatasaray'a dönebilir. #samsun #samsunspor #galatasaray #fenerbahçe #beşiktaş #transfer #istanbul #futbol #karadeniz #futbol #türkiye #gündem #sondakika #sondakikahaber #samsunhaber #fyp ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi
MUSABA GİTTİ GİDİYOR: 6 MİLYON EURO KASAYA!

Günün en sıcak ve net gelişmesi, Hollandalı yıldız Anthony Musaba cephesinde yaşandı. Fenerbahçe'nin, oyuncunun sözleşmesindeki 6 milyon Euro’luk serbest kalma maddesini ödemeyi kabul ettiği ve transferin artık imza aşamasına geldiği kesinleşti. Başkan Yüksel Yıldırım, "Fenerbahçe bizimle konuşmadı, direkt maddeyi kullanıyorlar" diyerek usule tepki gösterse de, Musaba’nın kış döneminde sarı-lacivertli formayı giymesine artık kesin gözle bakılıyor.
SAVUNMA LİDERİ DRONGELEN İÇİN BEŞİKTAŞ PUSUDA

Savunmanın sigortası Rick van Drongelen için ise İstanbul’dan ciddi sesler yükseliyor. Beşiktaş’ın, savunma hattındaki boşluğu ligi tanıyan ve sol ayaklı olmasıyla avantaj sağlayan Drongelen ile doldurmak istediği öğrenildi. Bordo-mavililerin geçmişteki ilgisinin ardından, siyah-beyazlıların Ocak ayında Samsunspor’un kapısını çalması bekleniyor. Drongelen'in ise Samsunspor'dan ayrılması düşük bir ihtimal olarak görülüyor.
EYÜP AYDIN GERİ DÖNEBİLİR

Samsunspor’da yaşanan bir diğer gelişme ise genç yetenek Eyüp Aydın cephesinde yaşanıyor. Başakşehir maçında tribünler tarafından ıslıklanan ve sahayı gözyaşlarıyla terk eden 21 yaşındaki oyuncu, mental olarak kopma noktasına geldi.
Eyüp Aydın’a yönelik tepkiler aslında sadece bu maçla sınırlı değildi. Geçtiğimiz haftalarda oynanan Galatasaray maçı öncesi rakip takım futbolcusu Abdülkerim Bardakcı’nın elini öpmesi ve maç çıkışında elinde rakip kulübün ürünlerinin bulunduğu poşetle görüntülenmesi, Samsunspor taraftarında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. "Aidiyet" tartışmalarının odağındaki oyuncu, Başakşehir maçındaki hatasıyla bardağı taşıran son damla oldu.
Samsunspor’dan ayrılmayı kafasına koyan Eyüp Aydın’ın Galatasaray’a geri dönme ihtimali masada. Sarı-kırmızılı kulüpte sakatlığı bulunan ve ayrılma ihtimali olan Berkan Kutlu’nun durumu, transferin seyrini belirleyecek. Eğer Berkan takımdan ayrılırsa, Galatasaray yönetimi Samsunspor ile görüşerek kiralık sözleşmesini feshedebilir ve Eyüp Aydın’ı kadroya geri çağırabilir.
Hüsnü Can ARMUTÇU