Samsunspor’da gözler Trabzonspor ile oynanacak kritik Karadeniz derbisine çevrilirken, takımın son durumuna ilişkin açıklama geldi. Basın Sözcüsü Suat Çakır, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’ın sorularını yanıtlayarak milli arada yapılan çalışmaları, sakat oyuncuların durumunu ve takımın moral seviyesini değerlendirdi.
SAKAT OYUNCULAR İYİLEŞTİ

Sakat oyuncuların son durumu ve Samsunspor’un Trabzonspor karşısına tam kadro çıkıp çıkamayacağına ilişkin konuşan Çakır, milli aranın kırmızı-beyazlı ekibe iyi geldiğini söyledi. Suat Çakır, “Geride kalan milli ara bize çok iyi geldi. Sakat oyuncularımızın iyileşmesiyle milli takımda görev alan oyuncular hariç tam takım olarak çalıştık. Çalışmalarımız gayet güzel geçti. Moral motivasyon olarak da takımımız gayet iyi. Bir eksiklik olmaz ise Trabzonspor karşısına da tam kadro çıkacağız.” dedi.
“MİLLİ ARA BİZE ÇOK İYİ GELDİ”

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından milli aranın hem sakat oyuncuların dönüşü hem de takımın moral ve motivasyonunu yükseltmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Çakır, genç kadroya dikkat çekti. Çakır, “Üst üste kötü sonuçlar aldık. Ama milli aranın takımdaki sakat isimlerin geri dönüşü, hem de moral motivasyon anlamında bize çok iyi geldi. Genç bir kadroya sahibiz.” ifadelerini kullandı.
TARAFTARA KARADENİZ DERBİSİ ÇAĞRISI
Samsunspor’un genç bir takıma sahip olduğunu vurgulayan Suat Çakır, Trabzonspor karşılaşması öncesinde kırmızı-beyazlı taraftarlara da destek çağrısında bulundu. Çakır, “Bu takımın taraftar desteğine ihtiyacı var. Büyük Samsunspor taraftarları her zaman takımına sahip çıkmıştır. Ama şu an Türkiye liglerinin, Süper Lig’in en genç takımı olarak taraftar desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. İnşallah Karadeniz derbisinde taraftarlarımız bizleri iyi ve coşkulu şekilde destekleyecektir.” diye konuştu.
Kaynak: Davut Aktaş