Samsunspor Kulübü, 2-2 berabere biten Gaziantep FK deplasmanının ardından maçın hakemi Batuhan Kolak'a yönelik çok sert bir kamuoyu açıklaması yayınladı. Maçın seyrini değiştiren hatalı kararlar alındığını savunan kulüp, Cherif Ndiaye'ye gösterilen kırmızı kartı "kabul edilemez bir hata ve son derece vahim bir karar" olarak nitelendirdi.
"NDIAYE'NİN AYAĞINA BASILDI, O KART GÖRDÜ"

Maçın ilk yarısının uzatma anlarında Cherif Ndiaye'nin kırmızı kartla oyundan atılmasına isyan eden Samsunspor Kulübü, açıklamasında pozisyonun yanlış değerlendirildiğini belirtti. Açıklamada, "Müsabaka olağan akışında devam ederken, 45+5. dakikada futbolcumuz Cherif Ndiaye, herhangi bir gerekçe olmaksızın oyundan ihraç edilmiştir. İlgili pozisyon dikkatle incelendiğinde, aslında rakip takım oyuncusunun futbolcumuzun ayağına bastığı açıkça görülmektedir. Buna rağmen ayağına basılan futbolcumuzun kırmızı kart ile cezalandırılması, kabul edilemez bir hata ve son derece vahim bir karardır" denildi.
"TÜM TAKDİR HAKLARI RAKİPTEN YANA KULLANILDI"
Kulüp, eleştirilerini sadece kırmızı kart pozisyonuyla sınırlı tutmadı. Açıklamada, "Golden önce futbolcumuz Zeki Yavru’ya yapılan faulün es geçilmesi ise maçın seyrini doğrudan etkileyen bir diğer büyük hakem hatasıdır. Dahası ve oldukça enteresan olanı, müsabaka hakeminin müsabaka süresince istisnasız tüm takdir haklarını rakip takımdan yana kullanmasıdır" ifadeleriyle hakem Batuhan Kolak'ın genel yönetimine tepki gösterildi.
"FENERBAHÇE MAÇINI DA ETKİLEDİ"
Verilen hatalı kararların sadece bu maçın sonucunu değil, geleceği de etkilediği vurgulanan açıklamada, "Bu yanlış kararlar bütünü yalnızca bugünkü karşılaşmanın sonucunu değil, aynı zamanda gelecek hafta oynayacağımız ve büyük önem taşıyan Fenerbahçe müsabakasını da doğrudan etkilemiştir" denilerek, Ndiaye'nin cezalı duruma düşmesine dikkat çekildi.
Hüsnü Can ARMUTÇU