Samsunspor'un hocası Fink başarının reçetesini yazdı: Bunu yapmamız şart...
Paylaş

Samsunspor'un hocası Fink başarının reçetesini yazdı: Bunu yapmamız şart...

Ekleme: 07.08.2026 12:42 Güncelleme: 07.08.2026 12:43

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, yeni sezon hazırlıkları, transfer çalışmaları ve takımın geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fink, genç oyunculara yatırım yapmanın kulübün geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, yeni sezon öncesi takımın durumu, transferler ve gençleşme planları hakkında açıklamalarda bulundu.

“GEÇEN SEZON BİZİM ADIMIZA İYİ GEÇTİ”

beIN SPORTS Türkiye’nin “Kamp Merkezi” programına konuk olan Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Kırmızı-Beyazlı takımın yeni sezon hazırlıkları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçen sezonun kulüp adına başarılı geçtiğini belirten Fink, “Geçen sezon açıkçası bizim adımıza gayet iyi bir sezon oldu. Kulübümüz Konferans Ligi’nde de boy gösterdi. Sadece Konferans Ligi’nde değil, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda da 3 farklı kulvarda mücadele ettik” dedi.

“SEZON ÖNCESİ EN ZOR DÖNEMLERDEN BİRİ”

Sezon öncesi hazırlık sürecinin önemine dikkat çeken Fink, takım yapılanmasında değişimlerin yaşandığını ifade etti.

Fink, “Bazı oyuncularımız ayrılacaklar, bazı yeni oyuncularımız bize katılacak, bazıları ayrılmak isteyecek, bazılarını da bizler satmak isteyeceğiz. Buna benzer durumları daha önce hocalık kariyerimde defalarca yaşadım” diye konuştu.

Hazırlıkların iyi ilerlediğini belirten Fink, “Sezonun ilk 2-3 haftası en zor olan kısımdır. Bu zor kısmı da en iyi şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Ancak yapmamız gereken çok fazla şey var. Sistemle alakalı ve duran toplarla ilgili çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

“TÜRK OYUNCULARIMIZDAN ÇOK MUTLUYUZ”

Transfer edilen Türk oyuncuların performansından memnun olduğunu dile getiren Fink, kadroya katılan isimlerin takıma katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Fink, “Şimdiye kadar almış olduğumuz Türk oyunculardan ötürü çok ama çok mutluyuz. Fatih’in babaannesi zaten Samsun’da yaşıyor. Onun dışında Samet olsun, Bilal olsun gayet kaliteli oyuncular. Onları transfer ettiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

“TAKIMI GENÇLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Samsunspor’un geleceği açısından gençleşme hamlesinin önemli olduğunu vurgulayan Fink, genç oyunculara daha fazla önem verdiklerini belirtti.

Fink, “İyi bir kadromuz olduğunu söyleyebilirim. Elbette gençleştirmiş olduğumuz pozisyonlar var. Bu da benim hoşuma gidiyor. Kulübün geleceği açısından çok önemli bir şey varsa o da gençleştirme anlamında. Takımı gençleştirmemiz gerekiyor ki hem gelecekte bu ülke için hem de bu şehir için ter dökebilsinler” dedi.

“SAMSUN’DA KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM”

Türkiye’de futbol kültürünün kendisini etkilediğini belirten Fink, Samsun’da bulunmaktan memnun olduğunu ifade etti.

Fink, “Türkiye’de olduğum için kendimi özellikle Samsun’da çok ama çok iyi hissediyorum. Japonya, Avusturya ve Almanya gibi farklı ülkelerde deneyimler yaşadım. Yeni jenerasyona baktığımızda birçok genç oyuncunun takımlarda forma şansı bulduğunu görebiliyoruz” dedi.

Türk futbolunun önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Fink, “Stadyumlara baktığımızda genelde dolu olduğunu görüyoruz. Taraftarların çok tutkulu bir şekilde takımlarını desteklediklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇEKİŞMELİ BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR”

Yeni sezonun zorlu geçeceğini belirten Thorsten Fink, rekabetin yüksek olacağını söyledi. Fink, “Çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Bunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: Selçuk Kaya

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.