SON DAKİKA
22:25 Yok böyle bir final: Şampiyonlar Ligi şampiyonunu penaltılar belirledi! 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekilş Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış... 19:49 Kıskançlık dehşeti: Çocuğunun gözü önünde genç kızı bıçakladı 19:30 SGK 'EYT dosyalarını açacak' iddiası: Emekli için uzman isim 'bayram sonrası' dedi 19:28 Samsun'da panik: Genç kadın 2 saat sonra ikna oldu 18:38 Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen'ten transfer açıklaması 18:15 Samsunspor Avrupa'da tarih yazdı: Listelerin zirvesinde...
Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! SAMSUN HABER

Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu!

Hazır

Giriş: 30.05.2026 20:35 Güncelleme: 30.05.2026 23:17

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), ABD'de düzenlenen NAFSA 2026 Yıllık Konferansı ve Fuarı'nda 20 ülkeden 45 yükseköğretim kurumuyla ikili görüşmeler gerçekleştirerek uluslararasılaşma vizyonunu tanıttı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yükseköğretim dünyasının en prestijli küresel platformlarından biri olarak kabul edilen NAFSA 2026 Yıllık Konferansı ve Fuarı’na (NAFSA 2026 Annual Conference & Expo) katılarak uluslararası eğitim arenasında büyük bir başarıya imza attı. ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen dev organizasyonda yer alan OMÜ heyeti, Samsun'un ve Türkiye'nin yükseköğretim potansiyelini dünyaya sergiledi.

ABD’DE "STUDY IN TÜRKİYE" PAVİLYONUNDA SAMSUN RÜZGARI

Florida eyaletindeki Orange County Convention Center ev sahipliğinde 26–29 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda OMÜ, küresel vizyonu doğrultusunda kritik adımlar attı. Dünyanın dört bir yanından binlerce yükseköğretim temsilcisini ve eğitim paydaşını buluşturan zirvede OMÜ; Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda kurulan "Study in Türkiye" pavilyonunda yer aldı. Fuar süresince yoğun ilgi gören üniversite heyeti, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’yı da standında ağırlayarak yürütülen projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

20 FARKLI ÜLKEDEN 45 ÜNİVERSİTE İLE MASAYA OTURULDU

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın başkanlığındaki heyette; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Begüm Korunur Engiz, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aycan ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Tütüncü yer aldı. Fuar boyunca kesintisiz bir görüşme trafiği yürüten Samsun heyeti; Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Latin Amerika’yı kapsayan geniş bir coğrafyadan temsilcilerle bir araya geldi.

Geniş Küresel Ağ: ABD, Almanya, İngiltere, İspanya, Yunanistan, Gürcistan, Kosta Rika, Meksika, Kolombiya, Peru, Brezilya, Mısır, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Hindistan, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda’nın da aralarında bulunduğu 20 farklı ülkeden toplam 45 üniversite ve yükseköğretim kurumu temsilcisiyle üst düzey ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

6 YENİ ANLAŞMA İMZALANDI, 3 MUTABAKAT SAĞLANDI

Görçekleştirilen temaslarda; öğrenci ve akademik personel hareketliliği, Erasmus programları, ikili akademik ortaklıklar, ortak araştırma projeleri, çift diploma programları, kısa dönem hareketlilikler ve uluslararası bilimsel iş birlikleri masaya yatırıldı. Verimli geçen görüşmeler neticesinde, OMÜ ile farklı ülkelerdeki yükseköğretim kurumları arasında 6 yeni ikili iş birliği anlaşması resmiyete dökülürken, 3 üniversite ile de yeni anlaşmaların imzalanması yönünde mutabakat zaptı sağlandı.

REKTÖR AYDIN: "KÜRESEL VİZYONUMUZ AÇISINDAN BİR DÖNÜM NOKTASI"

Fuar sonrası genel bir değerlendirme yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, NAFSA 2026’nın üniversitenin dünya genelindeki görünürlüğü açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Rektör Aydın, şu ifadeleri kullandı:

Uluslararasılaşma Vurgusu: "NAFSA 2026 gibi küresel ölçekte saygın bir platformda yer almak, üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonunun somut bir göstergesidir. OMÜ olarak yalnızca öğrenci ve akademisyen hareketliliğini artırmayı değil, araştırma, inovasyon ve bilgi üretiminde de uluslararası iş birliklerini derinleştirmeyi hedefliyoruz."

Gelecek Hedefleri: "Orlando’da, özellikle Amerika başta olmak üzere farklı bölgelerdeki üniversitelerle akademik ve bilimsel ortaklıklarımızı güçlendirecek son derece verimli görüşmeler yaptık. Küresel ölçekte rekabetçi, görünürlüğü yüksek ve iş birliğine açık bir üniversite olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap