Samsun’un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Ulugazi İlkokulu’nun yolundaki bozukluk, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. Yağışlı havalarda çamura dönen yolda öğrencilerin okullarına ulaşmakta güçlük çektiğini belirten vatandaşlar, yolun bir an önce düzenlenmesini talep etti.
ÖĞRENCİLER ÇAMURUN İÇİNDEN OKULA GİDİYOR

Velilerin aktardığına göre, bozuk durumdaki okul yolunda yağışlarla birlikte çamur ve su birikintileri oluşuyor. Öğrenciler ise okula ulaşabilmek için bu bölgeden geçmek zorunda kalıyor. Özellikle çocukların okul giriş ve çıkış saatlerinde büyük zorluk yaşadığını ifade eden veliler, mevcut durumun öğrencilerin günlük ulaşımını olumsuz etkilediğini dile getirdi.
KIŞ ÖNCESİ ENDİŞE ARTTI
Havaların soğuması ve yağışların artmasıyla birlikte sorunun daha da büyümesinden endişe ediliyor. Kış mevsiminde yağmur ve olumsuz hava koşullarının etkisini artıracağını belirten vatandaşlar, yolun mevcut haliyle öğrenci ve veliler için daha büyük bir çileye dönüşebileceğini ifade etti.
VELİLERDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Her gün çocuklarını okula götürüp getirirken aynı sorunla karşılaştıklarını belirten veliler, Ulugazi İlkokulu yolunda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Öğrencilerin çamur ve su birikintileri içerisinden geçmek zorunda kalmadan okullarına ulaşabilmesini isteyen veliler, yetkililere “Kış şartları ağırlaşmadan acil önlem alınsın” çağrısında bulundu.
Kaynak: Hüsnü Can ARMUTÇU
