Samsun'un sularına 1 milyon sazan yavrusu salındı
Paylaş

Samsun'un sularına 1 milyon sazan yavrusu salındı

Samsun'da göl ve barajlara 1 milyon 125 bin sazan yavrusu bırakıldı. Çalışmayla balık popülasyonunun artırılması hedefleniyor.

Samsun'da iç su kaynaklarının balık popülasyonunu artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında göl ve barajlara toplam 1 milyon 125 bin sazan yavrusu bırakıldı. Balıkların korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi hedefleniyor.

Samsun'da iç su kaynaklarının balık popülasyonunu artırmak ve su ürünleri kaynaklarını zenginleştirmek amacıyla balıklandırma çalışması gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında kent genelindeki göl ve barajlara toplam 1 milyon 125 bin sazan yavrusu bırakıldı. Çalışmalarla birlikte iç sulardaki balık varlığının artırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi amaçlanıyor.

GÖL VE BARAJLARA MİLYONLARCA YAVRU BIRAKILDI

Proje kapsamında ilk olarak Bafra Derbent Barajı'na 225 bin sazan yavrusu salındı.

Ardından farklı iç su kaynaklarında balıklandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Altınkaya Baraj Gölü'ne 225 bin, Liman Gölü'ne 150 bin, Karaboğaz Gölü'ne 150 bin ve Cernek Gölü'ne 150 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Gıcı ve bağlı göllere ise 225 bin sazan yavrusu salındı.

SAZANLAR KORUMA ALTINDA OLACAK

Bafra Kolay ve Çevre Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Adnan Öztürk, balıklandırma çalışmasının bölgedeki balıkçılık açısından önem taşıdığını belirtti.

Öztürk, yavru sazanların büyümesi ve balık popülasyonunun artırılması için koruma çalışmalarının da sürdürüleceğini ifade etti.

Öztürk, "Devletimizin yapmış olduğu balıklandırma çalışmaları kapsamında bugün gölümüze ayrılan sazan yavrularını suyla buluşturduk. Bu yavruların büyümesi ve balık popülasyonunun artması için koruma çalışmalarına da önem veriyoruz" dedi.

3 KİLOGRAMA ULAŞANA KADAR AVLANMAYACAK

Balıkların gelecek yıllarda büyümesinin beklendiğini belirten Öztürk, ilk yıl yaklaşık yarım kilogram ağırlığa ulaşmalarının, sonraki yıllarda ise her yıl yaklaşık 700 gram büyümelerinin öngörüldüğünü söyledi.

Öztürk, "Balıklar 3 kilogram ağırlığa ulaşıncaya kadar avlanmalarına izin vermeyeceğiz. 3 kilogramın üzerine çıkan sazanları ise kontrollü şekilde halkımızla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

# Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? (Anketimiz 20.09.2026 pazar günü saat 23.59'da sona erecektir)

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.