SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Duyurdu: Togg, Gelecek Yıl Avrupa Yollarında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Duyurdu: Togg, Gelecek Yıl Avrupa Yollarında

Hazır

Giriş: 10.06.2024 18:14 Güncelleme: 10.06.2024 18:14
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un önümüzdeki yıl Avrupa'da da yollarda olacağını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Öğretmen Akademileri ve Atölyeleri 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Dersi programında, Türkiye'nin milli teknolojik girişimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un 60 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olduğunu belirtti ve Togg'un önümüzdeki yıl Avrupa yollarında olacağını müjdeledi.

Togg'un Avrupa Yolculuğu

Bakan Kacır, Togg'un 60 yıllık bir hayal olduğunu ve bu hayalin Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde gerçeğe dönüştüğünü ifade etti. "Bugüne dek 30 binden fazla üretildi. Önümüzdeki yıl inşallah sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da yollarda olacak" dedi.

Türkiye'nin Teknoloji Hamlesi

Bakan Kacır, Türkiye'nin teknolojik bağımsızlık yolunda attığı adımlara dikkat çekti. "Türkiye, yüksek teknolojiyi rekabetçi şekilde üretebilen ve ihraç edebilen bir ülke olarak toplumsal refahını artırma yolculuğunda hızla ilerliyor" dedi. Kacır, Türkiye'de 102 teknoparkta 10 binden fazla firmanın AR-GE ve inovasyon çalışmaları yaptığını belirtti.

Yüksek Teknoloji ve Üretim

Kacır, Türkiye'nin milli gelirinde sanayinin payının belirgin şekilde yükseldiğini ve yüksek teknoloji üretiminin diğer alanlara göre daha hızlı arttığını vurguladı. "Türk sanayisi, dünya ticaretinde önemli bir yer edindi ve ihracatımız yüzde 1,06 seviyesine ulaştı" dedi.

Yerli İnsansız Hava Araçları

Kacır, Türkiye'nin yerli insansız hava araçlarıyla (İHA) terörle mücadelesindeki başarısına da değindi. "Türk milletinin öz evlatlarının geliştirdiği yerli İHA'larla Türkiye, terörü topraklarından kazıyıp attı" ifadelerini kullandı.

Togg ve Türkiye'nin Teknoloji Geleceği

Togg'un, Türkiye'nin küresel teknoloji yarışında öne çıkmasının somut bir örneği olduğunu belirten Kacır, Devrim Otomobili ile başlayan otomobil hayalinin, Togg ile gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Elektrikli ve akıllı araç teknolojisiyle üretilen Togg'un, Türkiye'nin lider milli teknolojik girişimlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bakan Kacır'ın açıklamaları, Türkiye'nin teknoloji ve sanayi alanında kat ettiği mesafeyi gözler önüne sererken, Togg'un Avrupa'da yollara çıkacak olması, Türkiye'nin uluslararası alandaki teknolojik gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap