Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan MKE Samsun Yatırımı Açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan MKE Samsun Yatırımı Açıklaması

Hazır

Giriş: 15.08.2025 15:43 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MKE'nin Çarşamba'ya kuracağı üretim tesisi ile ilgili, "Samsunumuza, Karadeniz'e ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Şeker Fabrikası alanına Makina ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE) üretim kampüsü kuruyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu stratejik ürünlerle, uçak bombası üretilecek olan dev tesiste dönüşüm başladı. 

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Yaklaşık 2 milyar liralık dev yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan 'hayırlı olsun' mesajı geldi. Bakan Kacır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Savunma sanayisinde öncü kurumlarımızdan MKE, Samsun’da üretim tesisi kuruyor. Samsun’umuza, Karadeniz’e, ülkemize hayırlı olsun. Milli Teknoloji Hamlesi ile topyekün kalkınma hareketimiz sürüyor" dedi. 

BAŞKAN DOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Bakan Kacır'ın paylaşımına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise, "Sayın Bakanım; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Samsun Valimiz Orhan Tavlı'dan, siz değerli bakanlarımızdan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanımız ve milletvekilimiz Mehmet Muş'tan ve tüm milletvekillerimizden Allah razı olsun. Samsun kuzeyin üretim merkezi oluyor" yorumunda bulundu.

 

Zeynep Irmak Öcal

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap