Santral, günde 630 ton hammadde yakacak
Paylaş

Santral, günde 630 ton hammadde yakacak

Ekleme: 25.09.2019 10:08

SP Samsun İl Başkanı Armutçu, Çarşamba ilçesine kurulacak olan biyokütle enerji santralinin günde 630 ton katı atık yakacağını belirterek, "Bu tesismi çevreye halk sağlığına zarar vermeyecek? "dedi.

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Çarşamba ilçesine kurulacak olan biyokütle termik santraline tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Armutçu, santrali kuracak olan Oltan ve Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretim Tic. A.Ş.'nin projenin çevreye zararı olmadığı yönünde yaptığı açıklamanın kamu vicdanında karşılığını bulamadığını söyledi. 

Biyokütle enerji santraline Samsun Valiliği'nin oluru ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün verdiği 'ÇED Raporu Gerekli Değildir' kararına tepki gösteren Armutçu, tesiste günde 630 ton hammadde yakılacacağını, santralden günlük 38 ton kül atığı çıkacağını, tesisin bacasından küllerin salınacağını söyledi. Tesiste günlük 2 bin litre mazot tüketileceğini belirten Armutçu, bu durumun insan ve çevre sağlığına olumsuz etkileri olduğuna vurgu yaptı. Tesisin işletilmesi esnasında Abdal Deresi'nden günde yaklaşık bin 500 ton su çekileceğini belirten Armutçu, " Bu su kimyasal işlemlerden geçtikten sonra geri basılacaktır. Tayland' da biyokütle santrallerinin yakınında yaşayanlarda meydana gelen sağlık sorunlarının ne kadarını biliyorsunuz?
Verimli tarım topraklarının bulunduğu bir yere bu santralin kurulmasına gerek var mı? "diye konuştu. 

Şenol Kul'u bu nedenle mi  aday yapmadılar 
SP Samsun İl Başkanı Armutçu, Terme'ye Çinli bir firma tarafından kurulması planlanan termik santral projesini halkla birlikte verdiği mücadele ile iptal ettiren Terme Belediyesi eski Başkanı Şenol Kul hakkında ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı. Armutçu, AK Partili yetkililere seslenerek, " Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti tarafından tekrar aday gösterilmemesinin nedeni bu santralin kurulmasına karşı vermiş olduğu mücadele olabilir mi? "dedi.  İsmail AKDUMAN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.