SATEM Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral ve Başkan Vekili Giray Şen, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban'ı ziyaret etti.
Samsunlu emlakçıların son dönemde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nde memurlarla yaşadığı sorunların tespitini yapmak ve konuyla ilgili Bölge Müdürü Hasan Özalban'la fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden SATEM Başkanı Mevlüt Oral, "Tapu dairesinde son zamanlarda çıkan sorunların asılsız olduğu tespit edildi. Meslaktaşlarımızdan, memurları zor durumda bırakacak davranışlardan kaçınmalarını rica ediyorum. Tapuda sorun yaşayan meslektaşlarımız var ise mutlaka odamızla iletişime geçsin. Sorunları beraber çözümleyelim" dedi.
AKİT ODASI UYARISI
SATEM Başkanı Mevlüt Oral, sözlerini şöyle tamamladı; "İmza saatinden önce tapu dairelerine imzaya gidildiği takdirde imzalar alınmayacak, saati beklenecektir. Satış sözleşmesi, iş takip sözleşmesi (formu) ile müracaat eden emlakçı üyelerimiz, alıcı ve satıcının akit odasına girebilir. Bu evrakları beyan etmeyen, emlakçılar odası üyesi olmayan kişilerin bunu talep etmesi mümkün değildir. Yetki belgesi olmayan emlakçılar akit odalarına kesinlikle alınmayacaktır" diye konuştu. N. Alper CABBAR