Samsun'un İlkadım ilçesinde Tülay Başaran Anadolu Lisesi karşısında yer alan, şuanda İlkadım Belediyesi tarafından otopark olarak kullanılan arazinin bir bölümü, 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazine'den alınarak işadamı Abdülvahap Çelik'e tahsis edildi. Söz konusu arazinin bir bölümünün sahibi olan Milli Emlak Müdürlüğü'de, İlkadım Belediyesi ile 19 Mayıs ilçesine Sevgi Evleri inşa edilmesi karşılığında arazinin devrini belediyeye verdi.
_1600x1060.jpg)
Daha sonraki süreçte söz konusu yerde imarda yer alan 12 metrelik yol kaldırılarak yanındaki arazinin birleştirilmesine yönelik imar planları hayata geçirildi, araziye katlı otopark planlandı. Birleştirilen arazide dükkanları yer alan esnaflar ise imar planlarının iptali konusunda dava açtı.
DANIŞTAY 6. DAİRESİ'NİN KARARINI GÖSTERDİ
Açılan davaların bazıları hakkında yürütmeyi durdurma kararları verilip bazıları ise devam ederken, daha sonraki süreçte işadamı Abdülvahap Çelik, Danıştay 6.Dairesi'ne yaptığı başvuru sonrası bölgeyi ticaret alanı olarak belirleyen kararı aldırsada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde mahkeme kararı doğrultusunda kabul edilen plan değişikliğine İlkadım Belediyesi itiraz etti. Araziye katlı otopark yapacak olan işadamı Çelik, mahkeme kararlarının uygulanmaması ve görevi kötüye kullanma suçlaması ile Samsun Büyükşehir Belediyesi ile İlkadım Belediyesi hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
_1200x1200.jpg)
Süleyman Soylu
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Savcılık, Samsun Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi hakkında soruşturma başlattı. Aralarında belediye başkanları, meclis üyeleri ve imar müdürlerininde bulunduğu 86 isim hakkında soruşturma başlatılması talebiyle İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldı. Bakanlığının 86 isim hakkında yaptığı ön inceleme sonucunda soruşturma izni verilmemesine 10 gün içinde Danıştay 1. Dairesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi. Savcılık 10 gün içinde itiraz edebiliyor. Karar meclis toplantısında meclis üyelerine yazılı olarak bildirildi.
İşadamı Abdülvahap Çelik
İşadamı Çelik, katlı otopark projesi ile ilgili 'yargı kararlarının uygulanmadığını' öne sürerek Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 86 kişi hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi. 10 gün içinde savcılık itiraz edebiliyor. Zekeriya FIRAT