Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen yüksek yargı seçimi neticesinde, Sayıştay Başkanlığı koltuğuna oturacak isim belli oldu. Mevcut Başkan Metin Yener ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürü Bahtiyar Sazlık'ın yarıştığı gizli oylama etabının ardından, milletvekillerinin büyük çoğunluğunun desteğini alan Yener yeniden başkanlık görevine getirildi.
MECLİS'TE GİZLİ OYLAMA YAPILDI
Gözlerin çevrildiği parlamentoda yapılan Sayıştay Başkanlığı seçiminde milletvekilleri yasa gereği kapalı zarf usulüyle gizli oy kullandı. Toplam 289 oyun sandığa yansıdığı kritik seçim platformunda, mevcut Başkan Metin Yener, güçlü rakibi Bahtiyar Sazlık karşısında belirgin bir çoğunluğu elinde bulundurarak koltuğunu korumayı başardı. Tasnif ve oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından kayıtlara geçen geçerli oyların 272'sini tek başına hanesine yazdırmayı başaran Metin Yener, yeniden Sayıştay Başkanı ilan edildi. Öte yandan ana muhalefet partisi CHP Grubu, daha önceden grup bünyesinde aldığı siyasi karar doğrultusunda Sayıştay Başkanlığı oylama oturumuna katılım sağlamadı.
METİN YENER KİMDİR?
Yeniden başkanlık koltuğuna seçilen Metin Yener'in biyografisi ve kariyer basamakları şu şekildedir:
1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Başbakanlık bünyesinde Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına adım attı. İlerleyen süreçte sırasıyla Başbakanlık Uzmanı, Daire Başkanı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcısı ve Personel ve Prensipler Genel Müdürü unvanlarıyla Başbakanlık idari kadrolarında kritik görevler üstlendi.
Takvimler 3 Ağustos 2018 tarihini gösterdiğinde Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak ataması gerçekleştirildi. Akademik kariyerinde Gazi Üniversitesi İktisat Politikası Anabilim dalında ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Indiana Üniversitesinde yüksek lisans eğitimlerini başarıyla tamamladı. 22.06.2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 94 üncü birleşiminde ilk kez Sayıştay Başkanlığına seçilen bürokrat, evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Anadolu Ajansı