SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
SBB Başkanı Halit Doğan: 3,2 Milyarlık Su Yatırımı İle Samsun'un 50 Yıllık Sorununu Çözüyoruz

SBB Başkanı Halit Doğan: 3,2 Milyarlık Su Yatırımı İle Samsun'un 50 Yıllık Sorununu Çözüyoruz

Hazır

Giriş: 13.12.2025 13:44 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, toplam 3,2 milyar TL maliyetle yeni içme suyu arıtma ve atık su arıtma tesislerinin yapımına devam edildiğini, bu yatırımlarla şehrin 50 yıllık su sorununu çözmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, il genelinde yürütülen içme suyu ve atık su projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Doğan, toplamda 3,2 milyar TL maliyeti bulan iki dev projenin yapımının sürdüğünü ve bu yatırımların Samsun'un uzun yıllar boyunca sürecek içme ve atık su sorununu çözeceğini vurguladı.

1,7 MİLYAR TL’LİK İÇME SUYU YATIRIMI

Mevcut Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Samsun'un ihtiyacını sınırda karşıladığını belirten Başkan Halit Doğan, artan ihtiyaçlara cevap vermek için günlük 200 bin m3 kapasiteli yeni bir tesisin yapımına başladıklarını söyledi.

Başkan Doğan, yatırımın detaylarını paylaştı: "Samsun içme suyu kapasitesi olarak günlük 200 bin m3 içme suyu tüketen bir şehir. Mevcuttaki içme suyu arıtma tesisimiz sınırda çalışıyor. Yanına 200 bin m3 içme suyu arıtma tesisi yapımına devam ediliyor. Yaklaşık 1,7 milyar TL’lik bir yatırım yapıyoruz. 2027 yılının Mart ayında yeni içme suyu tesisimizi de faaliyete geçirmiş olacağız. Samsun’un gelecek 50 yılındaki sorunlarını önlemek adına özverili bir çalışma yürütüyoruz."

ATIK SU ARITMA TESİSLERİNDE KAPASİTE ARTIŞI

Atık su arıtma tesislerine yönelik yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Doğan, bu alandaki yatırımın ise 1,5 milyar TL'ye mal olacağını belirtti.

Doğan, projelerle ilgili şu bilgileri verdi: "Atık su arıtma tesisimiz de 1,5 milyar TL’ye mal olacak. Atakum Atık Su Kolektör Hattı’ndan başlayarak Tekkeköy’deki Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı’na kadar gideceğiz. 1600 mm’lik yeni borular döşedik ve kapasiteyi iki katına artırdık. 17 ilçemizde arıtma tesislerimizin hepsi faal durumda. Yıl sonuna kadar 1 milyon metrelik bir içme suyu hattını döşemiş olacağız."

SASKİ verilerine göre, 2025 yılının ilk 11 ayında 854 bin 090 metre içme suyu hattı, 6 bin 465 adet abone bağlantısı ve 117 adet içme suyu deposu oluşturuldu.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap