SBB CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan: Vatandaşın Denizle Bağlantısı Kesilecek
Paylaş

SBB CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan: Vatandaşın Denizle Bağlantısı Kesilecek

SBB CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Projede denize toprak dolgusu yapılarak ilave imar yapılacak. Marina inşaat çalışması sahili darmadağın edecek, vatandaşların denizle bağlantısı kesilecek" dedi.

Samsun'un Atakum ilçesi sınırlarında yer alan Kurupelit Yat Limanı projesi için hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17.01.2025 tarihli ve 14 sayılı kararı ile kabul edildi.

[ilgili-haber=1778206]

Söz konusu plan değişiklikleri 30.01.2025-28.02.2025 tarihleri arasında 30 (otuz) gün süre ile Samsun Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ilan panosunda askıya çıkarıldı. İlan süresince olası itirazların SBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na yapılması istendi.

İPTAL DAVASI AÇTIK

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, ilgili plan değişikliğine Atakum Belediyesi olarak olumsuz görüş bildirdiklerini ve 2024 yılında iptal davası açtıklarını hatırlattı. Atila Tekcan, "Bu proje ile kıyı erezyonu Atakum sahilinde kaçınılmazdır ve bu konu kendi modelleme raporlarında da bellidir. Yat limanı, uluslararası olacağı için gümrük bölgesi kapsamında etrafı çevrilecek, Samsunlu vatandaşların denizle bağlantısını kesecektir. Marinaya girmek imkansız hale gelecektir" diye savundu.

AYLARCA İŞ MAKİNELERİ SAHİLDE ÇALIŞACAK

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, şöyle konuştu; "Yapılan projede denize toprak dolgusu yapılarak ilave imar yapılacak. Bu alanda toplamda 4000 M2 inşaat yapılması planlanmakta. Projenin uygulanmasıyla sahilde bulunan Anayasal güvence altında olan taşınmazların güvencesi bertaraf edilmekte, deniz canlıları yaşam formu yok edilmektedir. Marina inşaat çalışması, binlerce kamyon ve ağır iş makinasının aylarca kıyıda çalışması da ayrıca sahili ve yerleşkeleri darmadağın edecektir. 'Ben yaptım oldu' anlayışı hüküm sürmeye devam ediyor. Konuyu, Atakum Belediyesi olarak mahkemeye taşıdık. Akademik, hukuki ve toplumsal mutabakat sağlanmadan yat limanı yapılmamalıdır. Atakum halkı sahilini koruma altına almalıdır."

 

Kaynak: Noyan Alper Cabbar

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.