Eskişehir'de meydana gelen orman yangınında 10 kişinin hayatını kaybetmesi, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bu acı olayın ardından Samsun'dan anlamlı bir karar geldi.
[ilgili-haber=1793269]
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan ve 10 görevlinin şehit olduğu orman yangını, Samsun'da da derin bir üzüntüye neden oldu. Kentte devam eden "35. Uluslararası Halk Oyunları Festivali"nin, bu elim olay sonrası sonlandırılması kararı alındı. Festivalin normal takvimine göre iki gün daha devam etmesi planlanıyordu.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN RESMİ DUYURU
Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşanan acı olayın ardından bir taziye mesajı yayımlayarak festivalin sona erdirildiğini kamuoyuna bildirdi. SBB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Eskişehir’deki orman yangınına müdahale ederken yaşamını yitiren kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Belediyemizce düzenlediğimiz “35. Uluslararası Halk Oyunları Festivali”mizi bu üzücü hadise sebebiyle noktalıyoruz. Tüm hemşehrilerimize anlayışları için teşekkür ederiz. Ülkemizin başı sağ olsun."
Kaynak: Doğukan Sırgancı