Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği (ÇARÇED) Dönem Sözcüsü Murat Şenel, Samsun'un Çarşamba ilçesine Oltan Köleoğlu Enerji tarafından kurulan ve depolama alanı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilen biyokütle enerji santrali ile ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararının iptali için davada bilirkişinin verdiği kararı eleştirdi.
RAPORU ELEŞTİRDİ
ÇARÇED Dönem Sözcüsü Murat Şenel, "İtirazlarımız üzerine görevlendirilen heyet, incelemesini yaptı. 'ÇED gerekli değildir' yönünde verilen karara itirazımızı değerlendiren bilirkişi heyeti incelemelerinin ardından raporunu hazırladığını biliyoruz. Detayları inceleyeceğiz ancak 'ÇED Gerekli Değildir' kararının yeterli ve uygun olduğu yönünde bir kanaat var. Bu kanaati biz olumlu bulmuyoruz "dedi.
TEMYİZE GİDECEĞİZ
Şenel şöyle devam etti; " Söz konusu kararla ilgili itirazlarımız sürecek. Çarşamba Ovası'nda ciddi sorunlar yaşanacak. Bu santral, bölgeye yapılan ihanettir. Bilirkişi heyeti sadece inşaatı gezdi, proje tanıtım dosyasını aldılar ve buradaki görüşlere göre bir rapor oluşturdular. Sorunların ancak ÇED'de incelenmesi gerekiyor. Bilirkişi karar mekanizması değildir. Kararı mahkeme verecektir. Tamamen 'ret' kararı çıkarsa temyize gideceğiz." İsmail AKDUMAN