Hastalığının getirdiği zorluklar karşısında yılmayan, eğitimini başarıyla tamamlayan Kul, mezun olduğu liseye rehber öğretmen olarak döndü. Öğrencileri tarafından çok sevilen Kul, engeline rağmen ortaya koyduğu azim, öz güven, çalışkanlık ve enerjisiyle takdir topluyor aynı zamanda öğrencilerine rol model oluyor.
ÖĞRENCİLERİNİ MOTİVE EDİYOR
Şehit Ahmet Altınoğlu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Oğuz Kul, derslerine girdiği öğrencilerine kendi hayatından da kesitler anlatıyor.
Hayatın zor olduğunu düşünen öğrencilere kendinden örnek veren Kul, "Benim ayakkabımı giymem 7 dakika, üzerimi giymem 35 dakika sürüyor. Hayatımda bir sayfa yazıyı çok nadir yazdım. Parmaklarım su topladığı için çok fazla yazı yazamadım. Bunlara karşı hala hayatının zor olduğunu düşünen var mı? İleride zorluklarla karşılaştığınızda beni hatırlayın." diyerek, öğrencilerini zorluklar karşısında yılmamaları ve hep mücadele etmeleri konusunda motive ediyor. AA