Serinlemek isterken nehirde kayboldu: Dalgıç ekipleri alarmda
Paylaş

Serinlemek isterken nehirde kayboldu: Dalgıç ekipleri alarmda

Ekleme: 06.07.2026 15:18 Güncelleme: 06.07.2026 15:22

Sivas'ın Gemerek ilçesinde serinlemek amacıyla iki arkadaşıyla birlikte Kızılırmak Nehri'ne giren 37 yaşındaki Soner Koçyiğit akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Ekiplerin nehirdeki arama çalışmaları devam ediyor.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde serinlemek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte Kızılırmak Nehri'ne giren ve bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kaybolan Soner Koçyiğit'i bulmak için başlatılan geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Olay yerine sevk edilen çok sayıda dalgıç ve kurtarma ekibi, nehir boyunca tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Üzücü olay, akşam saatlerinde Kızılırmak Nehri'nin Burhan köyü köprüsü yakınlarında meydana geldi. Yaz sıcaklarında serinlemek amacıyla suya giren talihsiz adamın bir anda gözden kaybolması üzerine nehir kenarında büyük panik yaşandı.

ARKADAŞLARIYLA GİRDİĞİ NEHİRDE GÖZDEN KAYBOLDU

Serinlemek amacıyla akarsuya giren vatandaşın sulara kapılarak kaybolduğu anlar, çevredekiler tarafından acil durum ekiplerine bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, 37 yaşındaki Soner Koçyiğit 2 arkadaşıyla birlikte nehre girdi. Su içerisinde bir süre vakit geçiren Koçyiğit, akıntının güçlü olduğu bölgede dengesini kaybederek gözden kayboldu. Arkadaşlarının ve çevredekilerin ihbarı sonrası nehir yatağı ve çevresinde adeta arama seferberliği ilan edildi.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ KAYIP VAKASI

Kayıp ihbarının yapıldığı bölgede, daha önce de benzer bir boğulma vakasının yaşandığı ve ekiplerin halihazırda o bölgede konuşlu olduğu öğrenildi.

Olayın yaşandığı koordinatlarda, daha önce 2 Temmuz tarihinde suda kaybolan 15 yaşındaki Gülseren Şahin'i de arama çalışmaları yürütülüyordu. İhbarın hemen ardından aynı bölgede görev yapan Sivas ve Samsun AFAD ekipleri, Malatya Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, Ordu Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekipleri ve Gemerek İlçe Jandarma Komutanlığı personeli hızlıca Soner Koçyiğit'in kaybolduğu noktaya yönlendirildi.

GECE ARA VERİLEN ÇALIŞMALAR SABAH YENİDEN BAŞLADI

Havanın kararması ve nehirdeki görüş mesafesinin sıfıra inmesi nedeniyle ara verilen arama faaliyetlerine sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden hız verildi.

Soner Koçyiğit için su altından ve yüzeyinden başlatılan operasyonlar kapsamında botlar ve dalgıç personeller nehir yatağını didik didik arıyor. Gece saatlerinde güvenlik gerekçesiyle son verilen nehirdeki arama çalışmaları, sabahın erken saatlerinde yeniden başladı. Geniş bir alana yayılan çalışmalarda şu ana kadar Soner Koçyiğit'e ait herhangi bir ize rastlanamadı. Ekiplerin nehir boyunca umutlu bekleyişi ve arayışı sürüyor.

 

Demirören Haber Ajansı

#Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.