Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, 1 Ağustos 1996 yılında kurulan SES'in kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.
'HAKLARIMIZ
ELİMİZDEN ALINIYOR'
Ocak, "Kamu alanındaki özelleştirme, taşeronlaştırma, piyasalaştırma politikalarını istedikleri hızda ve düzeyde olmasa da hayata geçirdiler ve halen bu alandaki tasfiye çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte işkolumuzdaki özelleştirme-piyasalaştırmaya karşı toplumsal birleşik mücadelelerle üstesinden gelinebileceği gerçekliği üzerinden hareket etmeliyiz.
Bugün iş kolumuzda elliden fazla sendika vardır. Meslek ve işyeri sendikacılığı yeniden hortlatılmaya çalışılmaktadır. Anayasa değiştirilerek ‘örgütlenme özgürlüğü’ yalanıyla birden fazla sendikaya üyelik getirilerek, örgütlülük zayıflatılmaya çalışılmakta, her türden haklarımızı kullanmak için iktidarın gösterdiği örgütlere gitmemiz istenmektedir.
Haklarımız elimizden alınırken gösterilen olumsuz sendikal pratik nedeniyle örgütlenme emekçiler için anlamsız hale getiriliyor. Tek taraflı ücret artışları nedeniyle zaten grev hakkı ve özgürlük pazarlık hakkı olmayan TİS masaları da daha da anlamsız kılınmaya çalışılıyor. Bugün her zamankinden daha dikkatli ve mücadeleci olmalıyız "dedi.
Feride Sezgin