Silivri'de İmamoğlu hareketliliği! Açıklama gecikmedi

Silivri'de İmamoğlu hareketliliği! Açıklama gecikmedi

Ekleme: 05.06.2026 10:30 Güncelleme: 05.06.2026 10:34

Eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava için Silivri'den İstanbul Anadolu Adliyesi'ne götürülmek üzere yola çıkarılan Ekrem İmamoğlu, araç arızası gerekçesiyle cezaevine geri götürüldü.

Marmara Cezaevi'nde Ekrem İmamoğlu hareketliliği yaşandı. İmamoğlu, bindiği aracın arızalanması gerekçesiyle adliyeye götürülemedi, olayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun araç arızalanması gerekçesiyle Şadi Yazıcı'ya hakaret davası için Anadolu Adliyesi'ne götürülemeyeceği, duruşmaya SEGBİS ile katılacağı öğrenildi. Yaşanan bu ani gelişme, adliye önünde bekleyen kalabalık ve davanın tarafları arasında geniş yankı uyandırdı.

DURUŞMA SALONU YERİNE SEGBİS ODASI

İmamoğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Silivri'den 07.25'te çıkarıldım. Araba bozuk denilerek geri çevrildim. Nasıl bir eziyet çektiğimi herkese anlatacağım" ifadelerini kullandı. Alınan bilgilere göre, 60 kilometre yol gidildikten sonra aracın durduğu, kaputun açılarak kontrol edildiği ve ardından cezaevine geri dönüldüğü belirtildi. İmamoğlu'nun bu olay üzerine duruşmada savunmasını yapmama kararı aldığı aktarıldı.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanan İmamoğlu, "Hakim karşısına çıkmak üzere Silivri'den yola çıkmışken, araba bozuldu denilerek 60 kilometre sonra geri döndürüldüm" diyerek duruma tepki gösterdi ve yaşananları "Yargı huzuruna çıkmamam için tezgah kuruldu" şeklinde nitelendirdi. Ekrem İmamoğlu, AK Partili Şadi Yazıcı’nın Tuzla Belediye Başkanı olduğu dönemde “kamu görevlisine alenen hakaret” iddiasıyla bugün İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacaktı. Davada İmamoğlu'na 2 yıl 7 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor. Mahkeme heyeti, yaşanan bu gelişmelerin ve sanığın fiziken hazır edilememesinin ardından duruşmayı 11 Eylül tarihine erteleme kararı aldı.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap