Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Sivas'ta, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) rahatsızlanan bir aday ve ona yardımcı olmak amacıyla salon dışına çıkan 7 aday için tekrar sınav yapıldı.
EPİLEPSİ KRİZİ VE SALONDA YAŞANANLAR
8 Haziran'da gerçekleştirilen YKS'nin ilk oturumu olan TYT sırasında bir aday epilepsi krizi geçirdi. Bu durum, sınav sırasında diğer adayları da etkiledi ve bazıları rahatsızlanan kişiye yardım etmek için salon dışına çıktı.
VELİLERİN BAŞVURUSU VE ÖSYM’NİN KARARI
Bazı veliler, bu durum nedeniyle adayların süre kaybı yaşadığını belirterek ÖSYM’ye başvurdu. Bunun üzerine ÖSYM, eşdeğer sınav tekrarı seçeneğini sundu. Adayların sınavın tekrarlanmasını istemesi üzerine, ÖSYM tarafından bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu'nda 8 aday için tekrar sınav yapıldı.
sozcu.com.tr